Ste kupili napačen puder? Triki, kako ga ‘rešiti’ in doseči sijočo polt

sijočo polt

Pri svojem delu umetnice ličenja ima Tina Fabjan vedno glavni cilj, in sicer, da se ženska z ličili dobro počuti ter izžareva svojo pristno energijo. In seveda, da jo ličila malce ‘privzdignejo’. Tina nam je zaupala nekaj zares odličnih trikov, kako doseči čim bolj naravno in sijočo polt ter tudi, kako ‘rešiti’ nakup napačnega pudra.

tina fabjan

Tina Fabjan, umetnica ličenja

Osnova je najpomembnejša

Če spadate med ljudi, ki so postavili svojo hišo, veste, da brez dobrih temeljev ne stoji. In povsem enako je pri ličenju. Lepa in negovana polt je ključ za lep make-up. Zato, drage dame, svoji koži nudite le najboljše in poskrbite za vsakodnevno rutino nege ter čiščenja kože.

Ključ je negovana koža

Iz izkušenj vem, da se zaradi negovane kože vsa ličila bolje zlijejo s poltjo in ustvarijo bistveno lepši učinek. Pred nanosom tekoče podlage vedno rada uporabim vlažilni izdelek. In takšen multifunkcijski je Dermolab Intenzivni vlažilni gel 72h z lahkotno formulo v gelu, ki se hitro vpije in zagotavlja globoko ter dolgotrajno vlaženje do 72 ur brez prestanka. Po nanosu počakam nekaj minut, da se gel vpije in pričnem nanašati izbrano tekočo podlago. Gel je vlažilni, zato je primeren za vsa starostna obdobja. V primeru, da imate raje svojo izbrano kremo, jo kar brez skrbi uporabite. Le počakajte nekaj minut, da se dobro vpije v kožo.

Serum in tekoča podlaga

Kot dober tik, ki sem ga preizkusila, je mešanica Dermolab seruma, ki ga izberem glede na starostno obdobje ženske. V negovalni liniji Dermolab imajo namreč na voljo serume za vsa starostna obdobja (od 20 do 30, od 30 do 45 ter 45 in več let).

linije

V razmerju 1:1 sem mešala izbrano tekočo podlago (npr. Deborah 24Ore Nude Perfect) ter učvrstitveni serum za obraz. Lahko izberete tudi katerega drugega iz Dermolab linije. Zmešate ju kar na zgornji stani dlani. Ko se teksture med seboj lepo zmešajo, dobimo zelo lahkotno tekočo podlago, ki ustvari zares naraven videz. Na obraz jo nanesite s čopičem, prsti ali z vlažno gobico. Ta trik je zelo učinkovit tudi v primeru nakupa ‘napačnega’ pudra. S tem mislim, če vam tekstura pudra ne ustreza najbolj, ga zmešajte z malce seruma in preizkušajte tako dolgo, da dobite pravo konsistenco, ki je najboljša za vaš tip kože. Na ta način boste puder lahko brez skrbi uporabljali.

Iz izkušenj vam zaupam, da je to prečudovita kombinacija za vse tiste ženske, ki imate rade naraven videz, da se gubice zelo elegantno zakrijejo. Polt je sijoča in povsem naravna, gubice decentno prekrite in to je tisto, kar si vse ženske želimo od tekoče podlage.

S čim serum mešati?

Za v pomoč je tudi na embalaži seruma slikovni prikaz, kako lahko serum mešate in s čim. Od tekoče podlage, tudi do tega, da ga lahko zmešate v vašo dnevno ali nočno kremo ali ga uporabite kot bazo pred ličenjem.

serumi

Seveda pa lahko uporabljate vaš izbrani serum Dermolab tudi samostojno, čez pa nato nanesete tekočo podlago Deborah Milano 24Ore Nude Perfect. Po potrebi še na problematične dele nanesete korektor Deborah Milano 24Ore Perfect ter polt nežno utrdite še s kompaktnim pudrom Deborah Milano Ultra Fine. Nanesite ga s širokim čopičem le na predele, kjer se vaša koža najbolj sveti ter na predel okrog oči.

ličila

Preostala ličila

Naraven videz polti zaključite z nanosom senčil za veke Deborah Milano Hi-Tech Trio in Deborah Milano 24Ore Instant Maxi Volume maskare, ki vsebuje negovalno olje granatnega jabolka. Maskara 24Ore Instant Maxi Volume je na voljo tudi v vodoodporni različici, kar je odlična izbira za na plažo. Nato se nsmehnite in vrhove ličnic obarvajte še z nežnim odtenkom rdečila. Na ustnice pa nanesite dolgoobstojno šminko Deborah Milano Fluid Velvet.

ličenje

‘Vau’ učinek

Naj vas moji nasveti z vsem tem mešanjem med seboj ne ‘prestrašijo’. A verjemite mi, ko boste to enkrat preizkusile in videle učinek, vam zagotavljam, da vam bo všeč in se boste z veseljem posluževale tega načina ličenja. Saj vse vemo, da mora biti ličenje zabava in ne stres.

tina ličenje

 

Kozmetična znamka Dermolab je ekskluzivno na voljo v dm prodajalnah in v dm spletni trgovini.

Foto: Margaryta Basarab / Getty Images Plus via Getty Images, PR, Nina Roydo