Tina Fabjan ima izjemen čut za estetiko in lepoto

tina fabjan

Vodja umetnikov ličenja pri Max Factor Tina Fabjan vedno navduši! Je prava lepotna enciklopedija, saj na vsakem koraku sledi lepotnim smernicam in je v nenehnem iskanju novih lepotnih izdelkov. Diplomirana slikarka po izobrazbi ima poleg znanja o barvah tudi izjemen čut za estetiko in lepoto, kar občuti vsaka ženska, ki se prepusti njenim umetniškim rokam. 

Po več kot 15 letih delovanja v lepotnem svetu veljate za eno najbolj priznanih vizažistk v Sloveniji – vsak vaše ime Tina Fabjan takoj poveže z ličenjem. Kaj pri lepotnih izdelkih vas najbolj privlači?

Privlači me igra barv in tekstur, učinkov na obrazu, kaj vse je možno z ličili ustvariti na obrazu. Navdušuje me, kakšen pozitiven vpliv na žensko imajo ličila. To vsakič znova odkrivam in to me žene k raziskovanju. Po poklicu sem diplomirana slikarka in mešanje barv ter iskanje prave uravnoteženosti na obrazu mi je ključnega pomena. Z izkušnjami in leti dela opažam, da so šminke resnično nekaj več, saj ženski lahko za kanček privzdignejo samozavest. Ta dva segmenta, igra barv in pomoč pri samozavesti, sta moje veliko vodilo pri ličenju. Barve imajo moč. Saj vse vemo, kakšne občutke lahko vzpodbudi v nas rdeča šminka.

Kakšni trendi ličenja o aktualni v teh zimskih mesecih?

Jesensko zimski meseci nam prinašajo ličenje, ki se osredotoča na posamezne segmente na obrazu. Polt je še vedno sijoča, naravna, ta trend je prisoten že vrsto let in je med ženskimi zelo priljubljen. Črtalo za oči bo postalo obvezna oprema v kombinaciji z zelo bogatimi trepalnicami. Pri tem smo lahko zelo kreativni in si začrtamo več različnih linji na veki ali uporabljamo celo barvna črtala za oči v kombinaciji s črnim. V ospredju je rdeča šminka z dodanim odtenkom oranžne, tako da bo bolj opazna na ustnicah. Kot nasprotje barvam je temačni gotski videz ustnic s poudarkom bogatih trepalnic, ki pričara elegantno gotsko princeso. Tu pa tam si lahko dovolite poigrati tudi z dodatkom drobnih kristalčkov na veki v srebrnih tonih.

Kakšen stil ličenja bi svetovali, kadar se iz službe odpravimo na večerni dogodek? Kako naj si osvežimo svoj videz?

Čez dan smo že naličeni in svetovala bi, da imate s seboj korektor, s katerim boste osvežili predel pod podočnjaki. Nato dodajte še rdečilo – nasmehnite se in ga nanesite na konice ličnic. Nežno šminko zamenjajte z intenzivnejšim odtenkom bolj obstojne šminke. Bolj vešči pa si lahko začrtate še elegantno linijo s črtalom za oči. In seveda! Ne pozabite na popolno dišavo, ki zaokroži celoten videz.

Katere so najpogostejše napake, ki jih ženske naredimo pri ličenju?

Običajno sem govorila o osnovni negi kože, saj je to temelj za lepo ličenje, a opažam, da se je skrb za nego kože popravila ob digitalni poplavi informacij. Najprej bi poudarila, da si je potrebno vzeti čas, vsaj 10 do 15 minut. Pet minut je premalo, da bi si pravilno naličili obraz in ustvarili pravi učinek, ki si ga želite. Druga pomembna stvar je, da znate ličila pravilno uporabljati in nanašati. Nanos maskare mora biti natančen, res od korena do konic in s ‘cik-cak’ potegljaji. Svoje čopiče in aplikatorje za senčila morate redno oprati, vsaj enkrat na teden.

tina fabjan ličenje

Tina Fabjan je vodja umetnikov ličenja znamke Max Factor.

Kateri je vaš najljubši lepotni ritual?

Ličenje, seveda (smeh). Najbolj mi je všeč trenutek, ko imam že naličene veke in si nanesem še maskaro. Takrat moj videz kar zažari! Velikokrat se izrazim kar v slikarskem žargonu in pravim: Ženska šele z maskaro ‘spregleda’. Zadnja pika na i pa so ustnice, prava izbira barve, ki poudari celoto.

Kaj vam je pri izbiri negovalne kozmetike najpomembnejše?

Ne gledam na ceno, seveda pa ne zapravljam vrtoglavih zneskov. Pomembno je, da mi izdelek ustreza. Pomemben del nege mi je čistilna linija, da dobro in hitro odstrani ličila. Najbolj mi ustrezajo čistilne pene. Rada imam tudi negovalna olja, ki jih primešam svoji kremi ali celo maski. Sem redna uporabnica negovalnih mask, uporabljam jih vsaj dvakrat na teden. Če me neka maska prepriča, nato raziskujem celotno linijo. Z leti se moja koža spreminja, zato se tudi moje potrebe spreminjajo.

Najljubši izdelki, ki kraljujejo na vaši kozmetični polici?

Trenutno je z mano vedno in povsod obstojna šminka Lipfinity v rdečem in tudi bolj nežnem odtenku. Nato se najde še NudeStix osvetljevalec, ki lepo osveži polt in je zelo priročen za v torbico. In brez izjemne dišave ne gre! To je Carolina Herera Good Girl Superme.

Če bi imeli samo 10 minut časa, da se naličite, katere izdelke bi izbrali in kaj iz lepotnega rituala bi izpustili?

To je že veliko časa zame za ličenje (smeh). Izbrala bi: tekočo podlago, ki jo enakomerno nanesem na polt, na predel, ki bi ga rada prekrila, pa nanesem še dodatno plast s taponiranjem. Nato bi izbrala sijoči osvetljevalec, ki osveži videz in ga lahko uporabite tudi kot senčilo. Za tem pridejo bronzer za ličnice, temno rjavo črtalo, maskara in še vlažilna šminka v naravnem rožnatem tonu, ki jo lahko uporabimo tudi na predelu ličnic, kot rdečilo. Izpustila pa bi sijoč osvetljevalec, temno rjavo črtalo in bronzer. Če smo malo iznajdljivi, se da ličila uporabiti tudi multifunkcijsko.

Katera ženska za vas pooseblja lepoto in zakaj?

Samozavestna in zadovoljna s seboj. Je vedno pozitivna, uspešna doma in poslovno, uživa vsak trenutek življenja in v prostoru pusti vtis. Je posebno lepa, zapeljiva in ne po trenutnih standardih družbe. To je ženska, ki pooseblja lepoto v celoti. In vsaka ženska ima to v sebi, le to moramo prebuditi.

“Najbolj mi je všeč trenutek, ko imam že naličene veke in si nanesem še maskaro. Takrat moj videz kar zažari!” -Tina Fabjan

Foto: osebni arhiv