Kako pogosto moramo zamenjati zobno ščetko

zobno ščetko

Ponavadi se zgodi, da eno zobno ščetko predolgo uporabljamo, sploh, če nima večjih znakov obrabe. Pa vendar je dobro vedeti, kdaj jo je potrebno zamenjati.

Obraba zobne ščetke

Morda menite, da se zobne ščetke z velikim številom ščetin hitreje obrabijo, vendar pa je to razmišljanje zmotno. Dejansko so ultra tanke ščetine oblikovane in preizkušene za vsakodnevno uporabo treh mesecev. Če so ščetine na zobni ščetki obrabljene in ukrivljene že po nekaj dneh uporabe, potem morda nekaj delate narobe. Če zobna ščetka prehitro zacveti, je to pogosto posledica prevelikega pritiska in/ali napačne tehnike ščetkanja zob.

Za pravilno uporabo zobne ščetke preberite naslednje napotke. Tako boste preprečili njeno prehitro obrabo in morebitne poškodbe svojih zob in dlesni. O pravilni uporabi se lahko posvetujete tudi s svojim zobozdravnikom ali ustnim higienikom.

Napotki za pravilno uporabo:

1. Zobno ščetko zamenjajte približno na vsake tri mesece, da se izognete ukrivljenim ščetinam in kopičenju bakterij.

2. Ne pritiskajte premočno. Zobna ščetka se prehitro obrabi zaradi premočnega pritiskanja ali pomanjkljive tehnike ščetkanja.

3. Zobno ščetko zamenjajte takoj po bolezni. Po navadnem prehladu ali kateri koli drugi nalezljivi bolezni je dobro, da kupite novo. Če tega ne storite, tvegate, da se obolenje ponovi.

LOVE EDITION

V času valentinovega so na voljo zobne ščetke CURAPROX CS 5460 ultra soft Love Edition. Nova izdaja zobnih ščetk CURAPROX je kot nalašč za to, da ljubljeni osebi podarite ljubezen in zdravje. Kaj drugega pa še potrebujemo?

curaprox love edition

Posebna izdaja zobnih ščetk CURAPROX CS 5460 ultra soft Love Edition.

Več na curaprox.si.

Foto: PR Curaprox; Besedilo: povzeto po Curaprox