To pomlad se poslovite od celulita

poslovite od celulita

Bližajo se toplejši meseci, ko bomo spet skočili v lahkotnejša oblačila in pokazali več kože. V zimskih mesecih smo nekoliko pozabili nanj, sedaj pa je že čas, da se lotimo tega problematičnega področja. To pomlad se s pomočjo naših nasvetov poslovite od celulita …

S celulitom živi večina žensk

Dejstvo je, da ima celulit 80-90 % žensk in le redkokatera ga s ponosom pokaže. Ženske ga poznamo kot nepravilnost na svoji koži, pa vendar ni bilo vedno tako. Prvič so ga omenili v Franciji v 19. stoletju, kot neprivlačno lastnost na ženskem telesu. Od tistega trenutka dalje se ženske borimo s celulitom kot s pomanjkljivostjo, ki jo je treba skrivati oziroma za vedno ‘pregnati’. Toda kako to storiti uspešno?

Mišljenje, da nastanek celulita povezujemo le s povečano telesno težo in maščobo, je zmotno! Marsikdo je prepričan, da lahko celulit ‘odtelovadimo’, vendar na žalost ni tako preprosto. Vzroki zanj se pogosto res odražajo v našem načinu življenja in količini gibanja, povezani pa so tudi s številnimi drugimi faktorji, kot so hormonske spremembe, starost, spol, prehrana, genetika …

Celulit je težava, ki jo povzroča slaba prekrvavitev

Celulit je sprememba vezivnega tkiva in maščobnih celic, ki nastanejo zaradi limfnih sprememb. Na koži je videti kot zguban relief ali pomarančna koža. Po navadi nam dela skrbi okoli trebuha, na zadnjici in stegnih. Večinoma je prisoten le pri ženskah, saj so vezivna tkiva pri moških postavljena drugače (mrežasto), zato jim celulit ne dela preglavic. Slaba prekrvavitev poveča nalaganje maščob in toksinov v celicah, zato se le-te povečajo in začnejo potiskati poškodovana vlakna še višje, kar opazimo kot deformacijo površine kože. Naša koža tako postane na problematičnih predelih toga, bleda, zgubana in neprožna. Če ne začnemo ukrepati že ob prvih vidnih znakih, se toksini začnejo vedno bolj kopičiti, kar privede do zadrževanja vode in odpadnih odvečnih snovi v telesu.

Prehrana je pomembna

Velik vpliv na nastanek celulita ima tudi prehrana. Prekomerno uživanje sladkorja povzroča togost kolagena, zaradi česar se naše vezivno tkivo krči in celulit hitreje nastaja. Prav tako pa prevelike količine soli še povečajo zadrževanje vode v tkivih.

Dejstvo: Celulit ima kar 80-90 % žensk. Zato ste lahko pomirjene, da niste edine, ki ga imate.

Pomagala bosta anticelulitni losjon in gel

Pri Buttersu so skrbno iskali sestavine, ki bodo omilile videz pomarančne kože in učinkovale na dolgi rok. Zato so razvili kar dva izdelka, ki dopolnjujeta en drugega –  in sta zelo učinkovita! Oba vsebujeta kofein iz guarane, ki je znan kot stimulant pri zmanjševanju celulita. Ta deluje diuretično – pomaga odvajati vodo iz telesa, poveča mikroprekrvitev in izločanje strupov iz telesa. Za dnevno nego izberite Butters dnevni anticelulitni losjon. Za nočno nego pa Butters Anticelulitni gel , ki z makovim ekstraktom topi maščobo v celicah.

Anticelulitni set

Več na butters.si.

Foto: Solovyova / iStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR