To sadje se vse pogosteje pojavlja v negovalnih izdelkih, saj pomirja kožo

sadje

Kumara, ananas in kokos so že dobro znane sestavine negovalnih izdelkov, v zadnjem času pa lahko v teh izdelkih najdemo tudi to sadje – banano.

Čeprav je banana živilo, ki ga vsi kupujemo, jo lahko sedaj najdemo tudi v negovalnih izdelkih za posvetlitev, čiščenje in vlaženje kože. Ekstrakt banane, ki ga najdemo v teh izdelkih, je vanje dodan v obliki pudra. Čeprav ta puder ni škodljiv, ko se doda izdelkom za nego kože, se mu dodajo tudi sestavine, ki preprečujejo razvoj mikroorganizmov in pomagajo izdelkom, da se ne pokvarijo.

Kakšne prednosti ima banana v negovalnih izdelkih?

Bananin olupek deluje antimikrobno, saj je bogat s polifenoli in je izvrsten način za naravno čiščenje kože. Prav tako pa vsebuje antioksidante. Zaradi vseh teh sestavin je olje bananinega olupka odlična sestavina serumov. To olje pa pomirja tudi vneto in suho kožo, ki je podvržena aknam, ter se uporablja za vlaženje. Po uporabi izdelkov, ki vsebujejo banano, boste najprej opazili učinek posvetlitve kože, koža pa bo tudi sijoča. Gre za to, da je banana vir AHA kislin, ki so naravni piling, ki odstranjuje odmrle celice.

Pred vami je nekaj izdelkov, ki vsebujejo banano oziroma njen ekstrakt …

Sami si naredite zelo učinkovit piling za kožo

 

Foto: JLco – Julia Amaral / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr