To so najboljše tekoče podlage za suho kožo, s katerimi lahko dosežete sijoč videz

suho kožo

Če imate suho kožo, potem se zagotovo spopadate z izbiro dobre tekoče podlage. In še preden vprašate – da, je razlika med suho in dehidrirano kožo.

Še preden nadaljujemo, je treba poudariti, da je razlika med suho in dehidrirano kožo. Dehidrirani koži primanjkuje vode, zato je suha, groba in vas zateguje, prav tako pa je nagnjena luščenju. Suha koža pa je tip kože, kar pomeni, da vaša koža proizvaja zelo malo sebuma. (Obstaja razlika med vlaženjem in hidriranjem kože)

Gre torej za nenehen boj, da bo takšna koža dobila dovolj nege in vlage, tako pa je tudi pri izbiri tekoče podlage.

Na tržišču je namreč ogromno mat formul tekočih podlag, ki so primerne za mastno kožo (teh nikakor ne uporabljajte, če je vaša koža suha), prav tako je velika izbira BB krem, ki so primerne za vse, ki si želijo naravni zaključek. Toda kaj pa za vse s suho kožo, ki si vseeno želijo dovolj prekrivno podlago? Gre za zapleteno iskanje takšnega izdelka, ki se ne bo zasidral v gubice in pore, prav tako pa se ne bo takoj izbrisal s kože. Na srečo smo našli kar nekaj odličnih tekočih podlag za suho kožo, ki zagotavljajo nego, vlaženje, obenem pa prekrijejo vse nepravilnosti in so obstojne. Kot piko na i pa zagotavljajo tudi lep zaključni sijaj kože.

Nasvet: Še pred samim nanosom tekoče podlage je potrebno poskrbeti za dobro nego kože, ki je osnova za ličenje. Zato je pomembno, da uporabljate pravi izdelek za čiščenje kože ter kremo ali serum za vlaženje.

Kakšen tip tekoče podlage je najboljši za suho kožo?

Rahlo do srednje prekrivna tekoča podlaga je po navadi najboljša izbira za suho kožo. Najbolje je, da je v tekoči ali kremni formuli. Pri nakupu bodite pozorni, da je narejena na vodni osnovi in da vsebuje veliko negovalnih sestavin, kot je npr. hialuronska kislina, ki bodo poskrbele za vlaženje kože. Namig: vsaka tekoča podlaga, ki ima v imenu ali opisu besedo ‘serum’, bo zagotovo poskrbela za vse, kar smo omenili v tem članku.

Izbor tekočih podlag za suho kožo:

Meglice za obraz: imamo od njih sploh kakšne koristi?

Foto: puhhha / Getty Images Plus via Getty Images, PR