Trajnostni izdelki za nego las z ljubeznijo do vaših las in planeta

Trajnostni izdelki za nego las

Če sta nas preteklo in to leto kaj naučili, je to zagotovo to, da moramo drug do drugega in do našega planeta postati bolj spoštljivi. To pomeni, da moramo razmisliti, kakšno hrano užvamo, prav tako pa gledati na to, kakšne izdelke kupujemo. Kar posledično od nas zahteva, da prevetrimo tudi naše vsakodnevne navade in naš življenjski stil ter izberemo bolj trajnostni način, ki bo dobro vplival na nas in na okolje. Trajnostni izdelki za nego las, nego kože in ličila so prvi korak k boljšemu jutri.

Prvi korak

Se sprašujete, kje bi začeli? Zakaj pa ne kar pri lepotni rutini. Od ličil do izdelkov za nego kože in nego las – svet lepote je poln plastike. In s tem mislimo tako zunaj kot znotraj, saj veliko izdelkov vsebuje mikroplastiko. Takšnim izdelkom bi se morali na veliko izogniti. Nekatere države so že zakonsko prepovedale uporabo mikroplastike v kozmetiki, EU pa tega še ni storila.

Globalni problem

Onesnaževanje planeta s plastiko je velik problem in lepotna industrija ogromno prispeva k temu. Ste vedeli, da vsako leto pride do oceanov kar 8 milijonov ton plastike? Edini način, da preprečimo še večjo katastrofo našega ekosistema, je ta, da zmanjšamo našo odvisnost od plastike in poiščemo boljše alternative. Ni pa težava le plastika, veliko onesnaženja okolja nastane med samo proizvodnjo izdelkov in transportom. S tem mislimo na tovarniške emisije, tovorni promet in samo formulacijo izdelkov.

Nega las s trajnostnim pristopom

En segment v lepotnem svetu, ki je naredil velik preskok na bolje, je zagotovo segment nege las. Veliko znamk je namreč začelo izdelovati trde šampone, embalažo za ponovno polnjenje, uporabljajo sestavine s trajnostnim pridobivanjem in se zavzemajo za ogljično nevtralnost.

Znamke, ki se zavzemajo za odgovorno lepoto

Blagovne znamke za nego las podjetja Procter & Gamble so združile moči in potrošnikom zdaj omogočajo trajnostno izbiro, s katero bodo izboljšali življenjske navade. Zahvaljujoč inovativnemu sistemu za ponovno polnjenje, ki je sestavljen iz aluminijaste steklenice in vrečke za ponovno polnjenje, uporabnikom ni več treba izbirati med lepimi lasmi, zdravim lasiščem in bogastvom planeta. Nova embalaža bo na voljo po vsej Evropi pri blagovnih znamkah P&G za nego las: Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences in Aussie bodo tako milijonom gospodinjstev omogočili zmanjšanje porabe plastike za 60 %.

Podjetje je znatno pospešilo postopek za zmanjšanje uporabe deviške plastike za 50 % pri embalažah šamponov in balzamov. Doseg tega cilja načrtujejo za leto 2030, vendar bo dosežen že konec letošnjega leta, torej 2021. Skupaj z možnostjo ponovne uporabe embalaže bo to zmanjšalo uporabo deviške plastike za več kot 300.000 ton.

Aluminijaste steklenice in vrečke za ponovno polnjenje

Izdelki Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences in Aussie so odslej na voljo v aluminijastih steklenicah za večkratno uporabo in vrečkah za ponovno polnjenje. Ohišje steklenice je narejeno iz 100 % trpežnega aluminija, ki ga lahko ponovno polnite več kot 5 let, nato pa ga lahko v celoti reciklirate. Vrečke za polnjenje pa so izdelane iz mono-materiala, PE laminata, pri katerem se uporabi 60 % manj plastike. Poleg tega je ta material mogoče v celoti reciklirati. Ta ekološka preobrazba je prvi korak k odgovorni lepoti, ki bo potrošnikom pomagala pri vsakodnevnih bolj trajnostnih odločitvah.

trajnostno

Čudovite steklenice so tudi eleganten dodatek vaši kopalnici. Na voljo so 4 modeli embalaže, ki odražajo posebne značilnosti in značaj vsake znamke.

Več o odgovorni lepoti si lahko preberete TUKAJ.

Foto: Sanne Berg / Getty Images Plus via Getty Images, PR