Trend barvanja las: prameni iz 90. let se vračajo!

Trend barvanja las

Trend barvanja las, ki je bil v modi v 90. letih, znova uživa svojih pet minut slave, vendar je malce spremenjen. Bo to morda vaša nova pričeska?

Če spremljamo objave na Instagramu, lahko hitro ugotovimo, da je balayage tehnika barvanja malce izgubila na priljubljenosti, njeno mesto pa je zasedel stil, ki ga je v seriji Prijatelji s ponosom nosila Rachel Green (Jennifer Aniston). Ta pričeska je takrat postala kultna za 90. leta.

Moderna različica

Moderna različica teh pramenov ni tako izrazita, saj se ne pričnejo že pri koreninah. Tako imenovani ‘chunky prameni’ niso več medene barve in niso tako široki. Sedaj gre za bolj nežno različico, pri kateri je zelo pomembna izbira odtenka, ki bo lepo pristajal osnovni barvi las. Priporočilo frizerjev se glasi, naj bodo prameni največ štiri odtenke svetlejši od osnovne barve las. Prav tako bo ta stil najlepše pristajal ženskam z rahlo valovitimi ali kodrastimi lasmi.

Na kaj je potrebno paziti?

Za vse, ki si ne želite drastične spremembe, se priporočajo tanjši, manj očitni prameni, ki se naj začnejo pri koreninah, njihova debelina pa se naj povečuje proti konicam. Prav tako je potrebno točno določiti prečko, ki jo nosite, saj bo frizer glede na njo določil pramene. Če tega ne bi storil, bi lahko bil rezultat barvanja povsem nesimetričen. Tega pa si zagotovo ne želite.

Kaj pa vzdrževanje?

Vzdrževanje ni tako zahtevno, obisk frizerja se priporoča enkrat mesečno ali na mesec in pol. Če imate sive lase, pa boste frizerja zagotovo obiskali že prej.

V nadaljevanju vam prinašamo nekaj čudovitih pričesk z Instagrama, ki jih lahko pokažete svojemu frizerju …

Foto: chrisweberhair/instagram; Besedilo povzeto po: lepotaizdravlje.rs