Trik, s pomočjo katerega bodo vaši čopiči za ličenje mehki kot še nikoli

čopiči za ličenje

V samo enem koraku bodo vaši čopiči za ličenje mehki kot še nikoli. Ta preprost trik so z nami delili vizažisti.

Vsi vemo, da moramo redno čistiti čopiče za ličenje – vseeno, če jih uporabljamo vsak dan ali ne. Na njih se namreč nalagajo prah in bakterije, ki jih nikakor ne smete nanesti na svoj obraz, saj lahko povzročijo razdraženo kožo, mozoljčke in rdečico.

Poleg tega, da so čopiči za ličenje polni bakterij, je na njih tudi veliko ostankov ličil, ki si jih ne želite nanesti na obraz. Zato bi morali čopiče za ličenje očistiti vsaj enkrat tedensko. Težava pa je v tem, da z rednim pranjem čopiči postanejo trši, zato se velikokrat zgodi, da raje kupimo nove. Vendar to sedaj ne bo več potrebno, saj imamo za vas en odličen trik vizažistov.

Enako kot na lase nanesete balzam, tudi čopiči, ki imajo živalske, sintetične ali veganske ščetine, potrebujejo malo hidracije in mehkobe, da bi bili čim dlje lepi in mehki. Vseeno je, kateri balzam izberete, saj bo prav vsak opravil svojo nalogo in zmehčal ščetine. Pomembno je le, da balzam dodate čisto na koncu, ko ste s čopiča sprali vsa ličila. Ko nanesete balzam, nato čopič zares dobro sperite pod tekočo vodo, da na njem ne bodo ostali ostanki balzama.

 

Make-up v barvi breskve bo največji trend leta 2022

Foto: Ross Helen / Getty Images Plus via Getty Images