Trik, zaradi katerega boste imeli neverjetno mehke roke – vseeno, katero kremo boste nanesli

mehke roke

Jeseni in pozimi imamo vsi težave s suho kožo, zato ji je treba posvetiti še več pozornosti. Kar velja tudi za naše roke, ki hitro postanejo razpokane in suhe. Pred vami je trik, zaradi katerega boste z nanosom katerekoli kreme imeli neverjetno mehke roke.

Na nego obraza smo se že navadili, a nega telesa je vedno malce potisnjena v ozadje – sploh nega rok, ki so ves čas izpostavljene zunanjim vplivom. Z nizkimi temperaturami pa moramo še več pozornosti posvetiti prav njim. Niti ne toliko zaradi dejstva, da se leta najprej vidijo na našem vratu in rokah, temveč bolj zaradi neprijetnega zategovanja in pekočega občutka, ki ga povzroči suha koža.

Seveda je še vseeno pomembno kakšno kremo nanesete in kakšne so njene sestavine (vsekakor ne sme vsebovati alkohola), vendar je še bolj pomembna tehnika, s katero boste iz kreme izvlekli vse dobre lastnosti, ki vam jih zagotavlja.

Ta trik je najbolje izvajati zvečer, ko si lahko vzamete 30-45 minut zase in v tem času ne uporabljate rok. Vse, kar potrebujete, je izbrana krema za roke ter rokavice iz lateksa, ki bodo kremo segrele.

Prvi korak je, da v debelem sloju namažete roke, čez pa povlecite rokavice. Rokavice bodo roke še dodatno segrele in jim odprle pore, zaradi česar bo koža bolje vpila izdelek. Tako imenovano masko imejte na rokah 30-45 minut, nato rokavice odstranite in višek kreme vtrite v dlani. Hvaležni nam boste.

 

Najboljša olja za ustnice, ki jih navlažijo, jim dodajo lesk ter barvo

Foto: Natashamam / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr