Vse skrivnosti nege in zdravega življenjskega sloga Penélope Cruz

Penélope Cruz

Igralka Penélope Cruz bo 28. aprila dopolnila 48 let. Kljub temu pa ima popolno kožo, zaradi katere je videti mladostno in zdravo. Toda, kako ji to uspeva?

Nekoč je izjavila: »Lepota predstavlja skupek stvari in se ne more definirati po pravilih in po normah družbe.«

Nega kože

Penélope redno izvaja večerno rutino nege kože. Po tem, ko si umije obraz, ga očisti z mleko za čiščenje. Nato si naredi piling in nanese še masko na osnovi kisika. Prav tako v predelu oči uporablja kremo proti gubicam. In vedno poudarja, da ne kadi, saj je mnenja, da cigarete zelo škodijo koži.

Igralka je priznala, da obožuje lepotne izdelke in da se rada naliči, vendar pri tem pazi, da ličila blagodejno delujejo na njeno kožo. Tako npr. uporablja maskaro, ki trepalnice vlaži, prav tako izbira takšna rdečila za ustnice, ki jih nahranijo in navlažijo.

Nega las

Penélope se rada igra z lasmi in spreminja njihov videz. Prav tako rada spreminja barvo las. Njena naravna barva las je sicer temno rjava, pri frizerjih pa vedno išče nasvete za nego las.

Ličenje

Ker ima debelejše obrvi, jih redno oblikuje. Zelo rada ima zadimljen videz oči s polnimi in dolgimi trepalnicami. Priznava pa, da ko je doma, njen obraz ‘počiva’ od ličil.

Kakšna je njena prehrana?

Od leta 2000 je igralka vegetarijanka. Ta režim prehrane je izbrala zato, ker ji ustreza in z njim vzdržuje zdravo telesno težo. Zelo rada ima sadje in zelenjavo, prav tako pa jogurt in sir, oreščke ter žitarice. Uživa v rdečem vinu, namesto soli pa pri pripravi obrokov uporablja razne začimbe.

Kako ostaja fit?

Preden je postala igralka, je bila balerina. In ravno ples je tisti, zaradi katerega je fit in zdrava. Treninge izvaja vsak dan, saj na ta način ostaja v formi in ima oblikovane mišice, prav tako pa je bolj fleksibilna. Poleg plesa izvaja tudi pilates.

 

 

10 slavnih igralk, ki so plastičnim operacijam rekle ‘ne’

Foto: Momodu Mansaray / Staff / Getty Images Entertainment; povzeto po lepotaizdravlje.rs