Zaradi tega popularnega izdelka vam lahko prekomerno izpadajo lasje

prekomerno izpadajo lasje

Res je, da se jeseni vsi soočamo z večjim izpadanjem las, kar se zgodi zaradi poškodb las čez poletje ali hormonskih sprememb. Vendar lahko na to vplivajo tudi izdelki, ki jih uporabljamo. Ali tudi vi uporabljate ta popularni izdelek, zaradi katerega vam lahko prekomerno izpadajo lasje?

Izpadanje las je povsem normalen proces, ki ga moramo sprejeti, lahko pa ga malce omilimo, če spremenimo rutino nege las. Dobro pa je tudi, da se določenim izdelkom povsem izognete. To je na primer gel za lase, s katerim lahko dosežemo wet look, ki je trenutno zelo v modi. Vseeno, če gel uporabljate samo za fiksiranje nekaj pramenov las ali za celotno pričesko, bi njegovo uporabo morali zmanjšati na minimum. In to še posebej, če se vam lasje tanjšajo ali izpadajo.

wet look

Nanos lepljivih kemikalij namreč pomeni, da le-te prodrejo tudi v folikle las, kar pa lahko povzroči izpadanje in težave, ko pride čas, da nov las zraste iz folikla. Poleg tega je večina gelov polna parabenov in sulfatov, ki so slabi za lase. Parabeni so znani po tem, da spremenijo naše hormonsko stanje, kar lahko privede do stanšanja las.

Da bi se soočili s to težavo, razmislite o alternativah: kremah za lase, pastah ali pomadah za oblikovanje las, gel pa pustite v letu 2000, kamor tudi spada.

 

Nizek čop je preprosta pričeska, ki jo boste nosili to jesen

Foto: Triocean / Getty Images Plus via Getty Images; Pinterest; povzeto po ljepotaizdravlje.hr