Zaščitni faktor na ustnicah je zelo pomemben

Zaščitni faktor na ustnicah

Poleg rednega pilinga je najboljši zaveznik za negovane ustnice tudi balzam. Piling bo iz ustnic odstranil površinski sloj in odmrle celice ter zagotovil gladko podlago, medtem ko jih bo balzam globinsko navlažil in zmehčal. Zaščitni faktor na ustnicah pa bo poskrbel, da bodo zaščitene pred škodljivimi sončnimi žarki.

Verjetno uporabljate različne balzame za ustnice, v torbici in kozmetični omarici imate zagotovo vsaj po enega, da je vedno na dosegu roke. Predvsem poleti pa je zelo pomembno, da nanašate takšne balzame, ki imajo zaščitni faktor. Zaščitni faktor na ustnicah bo poskrbel, da bodo zaščitene pred škodljivimi sončnimi žarki. Dejstvo je, da če na ustnicah nastane kožni rak, se le-ta ‘obnaša’ veliko bolj agresivno kot na drugih delih telesa. Na srečo pa je na tržišču kar velika izbira balzamov za ustnice z zaščitnim faktorjem. V nadaljevanju smo izbrali naših 5 favoritov, ki bodo ustnice lepo negovali ter jih navlažili.

Medex Elanosol Protect balzam za zaščito ustnic pred soncem, vetrom in mrazom ZF 15

Medex Elanosol Protect je narejen iz sestavin naravnega izvora, med njimi je glavna sestavina čebelji vosek. Ustnice neguje, vlaži, hrani in ščiti pred izsušitvijo. Varuje pred močnim soncem, mrazom, vetrom in suhim zrakom, vsebuje pa tudi zaščitni faktor 15, ki dovoljuje petnajstkrat daljšo izpostavljenost soncu kot brez zaščite.

medex

Labello ZF 30

Labello Sun Protect v ustnicah zadržuje vlago, jim daje vodoodporno zaščito s ZF 30 in se bori proti škodljivim vplivom UVA in UVB žarkom. Ta vlažilna formula je obogatena z vlažilnim izvlečkom sončnice in močnim antioksidantom, vitaminom E. Prav tako pa preprečuje staranje kože.

labello

Avène Sun stik za ustnice ZF 50+

Avène Sun stik za ustnice ZF 50+ vsebuje edinstven kompleks aktivnih sestavin, ki je rezultat dela raziskovalnih laboratorijev Pierre Fabre. Stabilen in učinkovit fotozaščitni kompleks filtrov nudi zelo visoko zaščito kože pred široko paleto UVA in UVB žarkov. Edinstven antioksidativni kompleks, ki vsebuje pre-tokoferil in pro-tavrin nudi dolgotrajno zaščito celic pred oksidativnim stresom. Obogaten je s čebeljim voskom, sestavino s pomirjevalnimi in vlažilnimi lastnostmi. Njegova topna, nemastna tekstura pušča na ustnicah prozoren zaključek. Ustnice so negovane in mehke.

avene

L’OCCITANE karitejev balzam za ustnice ZF 30

L’OCCITANE karitejev balzam za ustnice, obogaten s 5 % karitejevega masla in zaščitnim faktorjem 30, je odličen za zaščitno nego pred mrazom in UV-žarki. Karitejevo maslo, znano po svojih zaščitnih lastnostih, kožo navlaži in nahrani. Ustnice so mehke, sproščene, prožne in zaščitene.

loccitane Zaščitni faktor na ustnicah

Rilastil Sun System stik za zaščito pred soncem za občutljive predele ZF 50+

Rilastil Sun System stik za zaščito pred soncem za občutljive predele ZF 50+ je primeren za občutljivo kožo in posebej občutljiva območja, zelo rahle fototipe in izpostavljanje v primeru podaljšanega sončnega obsevanja. Zagotavlja zaščito za širok spekter UVB-UVA žarkov (kar je zelo močna zaščita), preprečuje sončno opečenost in nastajanje mehurčkov, ščiti lepoto kože tudi pred prezgodnjim staranjem celic, vlaži, pomirja in neguje rdečico, daje koži na obrazu enakomerno zlato zagorelost. Pred izpostavljanjem soncu ga nanesite na ustnice in občutljive predele obraza.

Zaščitni faktor na ustnicah rilastil

Preberite tudi članek o tem, na katere dele telesa pozabimo nanesti zaščitni faktor.

Foto: Andry5 / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr