5 največjih napak, ki jih delamo pri nakupu kopalk

pri nakupu kopalk

Če tudi vi spadate na seznam tistih, ki delajo (delamo) pri nakupu kopalk klasične napake in če zaradi tega veliko kopalk sploh ne nosite, potem berite naprej. Za vas imamo nekaj super nasvetov, kako to spremeniti.

Napaka št. 1: Kupite prevelike kopalke

Ker je veliko žensk strah, da bi ožje kopalke dodatno poudarile problematične predele na njihovem telesu, si raje kupijo številko ali dve večje. Kar ni najboljša ideja, saj se v vodi material raztegne.

Naš nasvet: Ko kupujete kopalke, pazite na to, da se vam lepo prilegajo in da niso ohlapne.

Napaka št. 2: Ne poudarite svojih atributov

Najbolj možen scenarij: Kupili ste kopalke, vendar se v njih ne počutite najbolje. Morda ste pri nakupu podlegli najnovejšim trendom in niste razmišljali o tem, če se boste v kopalkah dobro počutili.

Naš nasvet: Dandanes je pri kopalkah zares ogromna izbira modelov, velikokrat pa se zgodi, da določeni trendi modeli poudarijo problematična področja in skrijejo vaše atribute. Zato se pred nakupom vprašajte, kaj bi na sebi radi poudarili? Je to morda dekolte? Potem izberite nedrčke na naramnice, ki so videti kot topi, saj bodo naredili lep dekolte. Ali pa trebuh? Zgornji deli kopalk brez naramnic so super izbira za to. Če vam je najbolj všeč vaša zadnjica, potem izberite spodnje dele kopalk, ki so visoko krojeni. Karkoli si želite poudariti, prepričani smo, da se bodo našli modeli kopalk, ki bodo laskali vaši postavi.

Napaka št. 3: V nakup se odpravite prepozno

Zavedati se morate, da modeli kopalk pridejo v trgovine že konec aprila. Če boste z iskanjem pričeli šele avgusta, se vam lahko zgodi, da ne bo več prav veliko izbire.

Naš nasvet: Obstajajo določene znamke kopalk, ki jih imate najraje? Prijavite se na njihove newsletterje, tako boste vedeli, kdaj bodo dobili kakšne nove modele kopalk ipd. Ko si ogledate kolekcijo, pa je najbolje, da se v kratkem času odločite tudi za nakup, da bi dobili številko, ki vam ustreza.

Napaka št. 4: Kopalke kupujete večinoma v črni barvi

Res je, da črna barva marsikaj skrije in da nas naredi bolj vitke, vendar je obenem tudi zelo dolgočasna. Če pa je vaša polt zelo svetla, potem vam takšne kopalke (žal) ne bodo najbolj pristajale.

Naš nasvet: Bodite bolj drzni! Če ste našli popoln model kopalk, lahko eksperimentirate tudi z barvami in vzorci. Pri kopalkah ter dodatkih in oblačilih za na plažo velja eno pravilo: naj bodo zabavni, saj je takšen tudi njihov namen.

Napaka št. 5: Imate nerealna pričakovanja

Ker smo vsakodnevno obdani s popolnimi telesi – tukaj govorimo o vplivu Instagrama ter drugih družbenih omrežij –  se kaj hitro zgodi, da smo med pomerjanjem kopalk nad svojim telesom razočarani. Najverjetneje zato, ker imamo v glavi predstavo, kako bi naj izgledal t.i. beachbody. To razmišljanje je napačno.

Naš nasvet: Ne primerjajte se z drugimi, sploh pa ne z ljudmi z Instagrama, kjer je slika velikokrat daleč od realnosti. Ste lepi – in konec. Najbolj pomembno je, da se boste na počitnicah počutili dobro in da boste uživali.

Letošnji trendi kopalk

Foto: Katsiaryna Shautsova / Getty Images Plus via Getty Images