Ali veste, kakšna višina pete je idealna za vas?

višina pete

Visoke pete so sicer povzročitelj številnih zdravstvenih težav, pa vendar jih veliko žensk nosi zelo pogosto. Poglejmo, kakšna višina pete je idealna za vas …

Res je, da so številni modni kosi in modne kombinacije videti bolje, če zraven obujemo visoke pete. Toda če jih nosimo pogosto, lahko povzročijo številne zdravstvene težave, kot so boleč hrbet, deformacija stopal ipd. Pa vendar je tukaj dobra novica, da se visokim petam ne rabite odreči, prilagoditi morate le njihovo višino, ki je primerna vaši postavi. Pred vami so trije načini, kako izbrati pravo višino pete čevljev, v katerih boste udobno hodili ves dan.

1. Višina pete za vsakodnevno nošenje

S to metodo boste določili najbolj ‘zdravo’ višino pet, ki jih lahko nosite ves dan, npr. v službo. Najprej izmerite dolžino stopala in to dolžino delite s številko 7. S tem lahko pridemo do zaključka, da za vsak dan višina pete ne bi smela presegati 4 cm.

2. Popolna višina pete

Skrivnost te formule je, da je popolna višina pete idealno razmerje med dolžino noge in vašo višino. Višino delite z dolžino noge, nato odštejte število 1,61 ter dobljeno vrednost pomnožite z 10.

3. Najvišja višina pete

Sedite na stol in iztegnite nogo. Stopalo imejte sproščeno in se ne opirajte na prste. Izmerite razdaljo med peto in sprednjim delom stopala (to je del, ki se dotika tal, ko nosite pete). Ta meritev bo pokazala, kakšen je naravni nagib vašega stopala in s tem primerno višino pete. Za večino žensk je maksimalna višina pete med 7 in 9 cm.

 

5 modelov superg, ki jih bomo letos videvali povsod

Foto: grinvalds / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.ba