Julia Roberts je svojo kultno obleko s podelitve oskarjev shranila na prav nenavadnem mestu

julia roberts

Zagotovo se spomnite črno-bele obleke modne hiše Valentino, v kateri je igralka Julia Roberts leta 2001 na podelitvi oskarjev vse pustila odprtih ust. Gre za obleko z rdeče preproge, ki spada med tiste, ki jih nikoli ne bomo pozabili. Obleka pa ima tudi svojo stran na Wikipedii.

Kultna obleka

Dolga črna obleka ima na predelu dekolteja bel trak v obliki črke V, ki se povezuje s hrbtno stranjo, na kateri je več trakov, ki segajo do konca obleke. Obleka je sinonim za zlato obdobje Hollywooda, leta 1992 pa jo je za svojo kolekcijo oblikoval Valentino Garavani. Zatem jo je pospravil v svoj arhiv.  Tam jo je opazila Valentinova asistentka Cristina Vieri, ki je poznala Juliino stilistko Debbie Mason. Pred samo podelitvijo oskarjev je tako igralka pomerila številne obleke slavnih oblikovalcev, vendar je nobena ni navdušila. Teden dni pred podelitvijo pa je Cristina javila Debbie, da ima popolno obleko za Julio. Ko je igralka obleko pomerila, je bilo vsem takoj jasno, da je zadetek v polno.

obleka

Podelitev oskarjev

Julia Roberts je obleko nosila na 73. podelitvi oskarjev, ki se je 25. marca 2001 odvijala v Los Angelesu. Tega leta je bila nominirana za glavno žensko vlogo za film Erin Brockovich in takrat je tudi prvič v svoji karieri osvojila zlati kipec.

Razlog, zakaj jo je shranila …

V večini primerov se za rdečo preprogo in gala dogodke obleke slavnih modnih oblikovalcev posodijo, Julia pa je takrat imela srečo, saj je to kultno obleko dobila v dar. V intervjuju za ameriško revijo People je razkrila, kaj je z njo storila. Pospravila jo je na varno mesto in to iz enega povsem ljubkega razloga. Igralka namreč to obleko hrani za svojo danes 17-letno hčer Hazel, da bi jo nekega dne lahko nosila.

»Obleko sem shranila v veliki škatli pod posteljo. V svoji hiši imam majhen prostor, katerega je moj mož poimenoval ‘kulturna dediščina’,« je povedala oskarjevka in dodala, da je bil njen mož Danny Moder mnenja, da njuna hči ne bo želela nositi maminih starih oblek, vendar jo ona vseeno hrani za vsak slučaj.

julia

Julia Roberts s takratnim partnerjem, igralcem Benjaminom Brattom

 

Penélope Cruz je s to obleko napovedala velik pomladni trend

Foto: Jason Kirk, Chris Weeks, David McNew / Staff/ Getty Images Entertainment