3 ideje za jesenska dobra dela

by | 27. 09. 2021
jesenska dobra dela

Jesen je čas, ko se po vihravem poletju svet začne umirjati in obračati vase. Takrat je še toliko pomembnejše, da stopimo tesneje drug k drugemu ter si podelimo vrečko kostanja, Dobrote in topline. Za vas imamo 3 ideje za jesenska dobra dela …

V teh negotovih časih, ko se osebne stiske poglabljajo, je še toliko pomembnejše, da drug drugemu pomagamo. Več kot 250.000 oseb v Sloveniji trenutno živi pod pragom tveganja revščine*, osamljenih in potrebnih naših majhnih velikih dobrih del.

Ker ni lepo deliti le sreče, pač pa tudi dobra dela, vam v nadaljevanju predstavljamo 3 ideje, s katerimi lahko nekomu polepšate jesen in prihajajoče praznike.

1: Pomoč sosedom

Ponudite se, da sosedi ali sosedu pomagate z urejanjem jesenskega vrta. Lahko gre za grabljenje listja ali spravljanje pridelkov z vrta. Morda celo kuhanje marmelade ali pripravo balkona na zimsko spanje – tudi druženje z osamljenimi je majhna gesta, ki šteje veliko.

2: Pomoč otrokom

Z začetkom šolskega leta so se znova začele otroške obveznosti. Številni otroci se v šoli soočajo z izzivi na različnih področjih – zakaj jim ne bi prav vi priskočili na pomoč? Preproste popoldanske inštrukcije so lahko majhna pomoč, ki naredi veliko razliko.

3: Pomoč družinam v stiski

Za pomoč otrokom in mladostnikom je HOFER skupaj z ZPM Ljubljana Moste-Polje ustvaril Vrečko dobrote, ki jo letos lahko znova podarite družinam v stiski iz programa Botrstvo v Sloveniji. Vrečka vsebuje osnovna živila in izdelke v vrednosti 25 evrov, HOFER pa k vsaki vrečki priloži tudi darilni bon za 10 evrov in družinam omogoči, da vrečko dopolnijo z izdelki po lastni izbiri. Vrečko lahko zelo enostavno delite z nakupom prek spletne strani www.vreckadobrote.si.

Vrečko lahko podarimo tudi takrat, ko nimamo ideje, kaj bi podarili bližnjim za prihajajoče praznike. Deliti vrečo (in srečo) kot darilo prinese dvojno dobro, saj z njo razveselimo tako prejemnika darila kot tudi tiste, ki to najbolj potrebujejo.

Naj bo prihajajoči čas poln toplih stiskov rok, dobrih del in (Vrečk) dobrote!

Vrecka dobrote_L&Z

Foto: Marian Vejcik / Getty Images Plus via Getty Images, PR Hofer