3 ideje za jesenska dobra dela

jesenska dobra dela

Jesen je čas, ko se po vihravem poletju svet začne umirjati in obračati vase. Takrat je še toliko pomembnejše, da stopimo tesneje drug k drugemu ter si podelimo vrečko kostanja, Dobrote in topline. Za vas imamo 3 ideje za jesenska dobra dela …

V teh negotovih časih, ko se osebne stiske poglabljajo, je še toliko pomembnejše, da drug drugemu pomagamo. Več kot 250.000 oseb v Sloveniji trenutno živi pod pragom tveganja revščine*, osamljenih in potrebnih naših majhnih velikih dobrih del.

Ker ni lepo deliti le sreče, pač pa tudi dobra dela, vam v nadaljevanju predstavljamo 3 ideje, s katerimi lahko nekomu polepšate jesen in prihajajoče praznike.

1: Pomoč sosedom

Ponudite se, da sosedi ali sosedu pomagate z urejanjem jesenskega vrta. Lahko gre za grabljenje listja ali spravljanje pridelkov z vrta. Morda celo kuhanje marmelade ali pripravo balkona na zimsko spanje – tudi druženje z osamljenimi je majhna gesta, ki šteje veliko.

2: Pomoč otrokom

Z začetkom šolskega leta so se znova začele otroške obveznosti. Številni otroci se v šoli soočajo z izzivi na različnih področjih – zakaj jim ne bi prav vi priskočili na pomoč? Preproste popoldanske inštrukcije so lahko majhna pomoč, ki naredi veliko razliko.

3: Pomoč družinam v stiski

Za pomoč otrokom in mladostnikom je HOFER skupaj z ZPM Ljubljana Moste-Polje ustvaril Vrečko dobrote, ki jo letos lahko znova podarite družinam v stiski iz programa Botrstvo v Sloveniji. Vrečka vsebuje osnovna živila in izdelke v vrednosti 25 evrov, HOFER pa k vsaki vrečki priloži tudi darilni bon za 10 evrov in družinam omogoči, da vrečko dopolnijo z izdelki po lastni izbiri. Vrečko lahko zelo enostavno delite z nakupom prek spletne strani www.vreckadobrote.si.

Vrečko lahko podarimo tudi takrat, ko nimamo ideje, kaj bi podarili bližnjim za prihajajoče praznike. Deliti vrečo (in srečo) kot darilo prinese dvojno dobro, saj z njo razveselimo tako prejemnika darila kot tudi tiste, ki to najbolj potrebujejo.

Naj bo prihajajoči čas poln toplih stiskov rok, dobrih del in (Vrečk) dobrote!

Vrecka dobrote_L&Z

Foto: Marian Vejcik / Getty Images Plus via Getty Images, PR Hofer