Akademija za bariste v Zagrebu

Barcaffé espresso je v poslovnem središču Zagreba na Radnički cesti 1A odprl prvo Barcaffé akademijo za bariste na Hrvaškem. Akademija za bariste je namenjena izobraževanju za bariste in poslovne partnerje, poleg tega pa je na skoraj 300 kvadratnih metrih tudi kavarna, kjer lahko vsi obiskovalci uživajo v skodelici espressa izpod rok najboljših mojstrov.

V kavarni lahko vsi obiskovalci poskusijo vrhunske kavne mešanice Barcaffé espresso, med drugim tudi Barcaffè espresso Single Origin India, kavno mešanico Barcaffé espresso, ki je v letu 2021 na mednarodnem testiranju okusa kav (International Coffee Testing) v Italiji prejela zlato medaljo. To je že 13 zlata medalja, ki jo je od leta 2001 na tem prestižnem testiranju okusov prejela ena od  kavnih mešanic Barcaffe espresso. Posebnost Barcaffè Akademije so kave Single origin, ki jih tam praži večkrat nagrajeni hrvaški barista Nik Oroši. Poskusite lahko kavo Ethiopia, Colombia ali Rwanda – vse to so kave, ki imajo izredno bogastvo arom in okusa.

Ob otvoritvi Akademije je bil predstavljen tudi Barcaffè Barista book

V sodelovanju z Nikom Orošijem je pri pripravi knjige Barcaffè barista book sodelovala celotna ekipa Barcaffè espresso. Poseben doprinos je prispevala tudi razvojna ekipa, marketing in baristi, ki nesebično delijo svoje znanje do popolnega espressa in drugih napitkov na osnovi espressa. Da bi navdušili profesionalce v gostinstvu in vse tiste, ki bodo to šele postali, je v knjigi Barista book predstavljen svet espressa od zrna do skodelice vašega najljubšega napitka.

Niko Oroši se je tako pridružil ekipi strokovnjakov Barcaffé espresso – skupini mladih, kreativnih in z znanjem oboroženih ter izjemnih ljubiteljev kave, ki več kot 50-letno tradicijo znamke Barcaffè še najprej peljejo po poti kakovosti in inovativnosti.

 

 

Foto: PR