Kako se izogniti najpogostejšim napakam pri nakupu ličil?

ličil

Ker je dandanes na tržišču tako raznolika in številna ponudba ličil, nam to predstavlja velik izziv, saj nas lahko obenem tudi zelo zmede in nam dodatno oteži našo odločitev za nakup. Velikokrat se zato tudi zgodi, da kupimo napačen izdelek. V nadaljevanju boste izvedeli, kako se temu izogniti.

Ženske (vsaj v večini) zares uživamo pri nakupu ličil, parfumov in drugih drogerijskih izdelkov. Velikokrat pa nakupujemo kar prek spleta. Na ta način sicer naletimo na kakšne super akcije, obenem pa imamo včasih večjo možnost za napačen nakup. Ker pa je ponudba ličil tako velika, vse skupaj še dodatno oteži našo izbiro. Zgodi se lahko tudi, da bomo kupili nekaj, česar sploh ne bomo uporabljali. Da bi se vsemu temu v veliki meri izognili, upoštevajte naslednje nasvete …

5 smernic za nakup ličil

Raziščite internetno ponudbo

Večina znamk ličil že na svojih uradnih spletnih straneh ponuja natančne fotografije odtenkov svojih ličil. Zato je najbolje, da začnete iskati pri njih. V veliko pomoč so vam lahko tudi razne recenzije blogerk, veliko jih boste našli tudi na Youtube-u. Prav tako vam bo Google pomagal pri iskanju resničnih odtenkov ličil, kar še posebej velja za odtenke pudrov.

Poiščite novosti

Če boste novosti iskali v drogerijah in parfumerijah, jih boste našli razstavljene na vrhu vsake prodajne police določene kozmetične znamke. To velja tudi za omejene linije izdelkov. Pri omejenih linijah izdelkov vam svetujemo, da če so vam določeni izdelki všeč, si naredite zalogo, saj ko bo ta omejena linija pošla, izdelkov ne boste več dobili ali zelo stežka.

Izbirajte izdelke s široko barvno paleto

Ko se boste odločili za nakup nove tekoče podlage, se držite kozmetičnih znamk, ki ponujajo široko barvno paleto, saj boste na ta način dobili takšen odtenek, ki vam najbolj ustreza. Če izbirate med dvema približno enakima odtenkoma, se odločite za tistega, ki je malce temnejši od vašega naravnega tena kože. Če pa že uporabljate tekočo podlago, ki vam ustreza, vendar bi radi preizkusili še kakšno drugo znamko, potem je najbolje, da to tekočo podlago prinesete s seboj v drogerijo ali parfumerijo in jo primerjate z ostalimi v ponudbi. Ta način je zelo natančen.

Kupujte po korakih

Če je pred vami vsaj petdeset maskar različnih znamk, potem izbiro najprej zmanjšajte na kategorijo vodoodpornih in nevodoodpornih maskar. Nato izberite barvo in na koncu namen – za gostejše, daljše ali zavite trepalnice. Če še vedno niste prepričani, katera je prava za vas, je najbolje izbrati takšno, ki zagotavlja gostoto.

V košarico dajte gratis pakiranja

Tako v drogerijah kot v spletnih prodajalnah velikokrat potekajo razne akcije, ko poleg izdelka dobite še kakšnega gratis. Spremljajte te akcije, saj boste na ta način prihranili kar nekaj denarja. Velikokrat gre za sete, ki vsebujejo maskaro (1+1 gratis), ali maskaro in lak za nohte ipd. Ta oblika nakupa se zares splača.

 

Kako dolgo po poteku roka trajanja lahko uporabljate ličila?

Foto: Plateresca / Getty Images Plus via Getty Images