DIY viseče krmilnice iz starinskih skodelic in viseči cvetlični lončki s pelargonijami

pelargonijami

Predobri, da bi jih kar zavrgli: skodelice in krožniki, ki jih ne potrebujete več, so kot nalašč za kreativne predelane projekte. Ljubitelji cvetja in ptic bodo uživali v tej starinski viseči krmilnici ter ujemajočim se visečem cvetličnem loncu s pelargonijami. S pravimi materiali lahko ta lep ljubiteljski projekt ustvarite v izjemno kratkem času. 

Materiali za izdelavo: primerne skodelice in krožniki, akumulatorski vrtalnik s svedrom za steklo ali keramiko, lepilo in pištola za lepljenje, kovinske verige, obročki ali morda kavelj za obešanje (včasih so na voljo kot komplet) ter cvetoča pelargonija in/ali hrano za ptice.

Pomembno: Pelargonije potrebujejo precej prostora, zato za viseče cvetlične lonce uporabite skodelice ustrezne velikosti.

Postopek izdelave:

Korak 1: Z vrtalnikom za steklo ali keramiko previdno izvrtajte tri majhne luknjice v vsakega od krožnikov. Prepričajte se, da je med luknjami in robom dovolj prostora.

Korak 2: Skozi izvrtane luknje vstavite kovinske obročke (ali kavlje) in nanje pritrdite kovinske verige.

Korak 3: Z vročim lepilom pritrdite skodelice na krožnike. Pomembno: Skodelice za cvetlične lončke morajo imeti odtočne odprtine, da prepuščajo vodo. Enako velja za podstavke. Pred vrtanjem se prepričajte, da so luknje skodelice in podstavka natančno poravnane.

Korak 4: Na koncu v skodelice posadite majhne pelargonije ali jih napolnite s ptičjo hrano ter dokončane predelane okraske obesite na varno mesto. Nasvet: Za ptičjo krmilnico lahko skodelico pritrdite na krožnik tudi v ležečem položaju.

 

Več o pelargonijah najdete TUKAJ.

Foto: PR