Gamerska skupnost igra, donira in ustvarja za ogrožene otroke: #Playforskateistan

Playforskateistan

Futura FTW, DDB Group Germany in nevladna organizacija Skateistan so v dobrodelnem projektu #Playforskateistan združili ustvarjalce in igralce rolkarskih iger. Po navdihu resničnih življenjskih zgodb otrok iz ogroženih okolij so ustvarili tri like, s katerimi lahko gamerji rolkajo ter hkrati donirajo za otroke, ki zaradi globalnih konfliktov nimajo otroštva, kakršnega bi morali imeti. Projekt si prizadeva zbrati sredstva za otroke ter spodbujati občutek pripadnosti med ogroženimi otroki po svetu in tistimi, ki se nahajajo izven teh območij.

Nevladna organizacija Skateistan s sedežem v Nemčiji že od leta 2007 zagotavlja varne prostore, pozitivne vzornike in občutek skupnosti otrokom, ki živijo v območjih z visoko stopnjo konfliktov, kot so na primer Afganistan, Južna Afrika in Kambodža. Nevarni pogoji na kritičnih območjih jim v teh časih otežujejo delovanje, zato so se morali zateči k novim načinom zbiranja podpore in donacij, s katerimi bi lahko še naprej zagotavljali programe in varno okolje za otroke.

Izkušeni strokovnjaki iz agencij Futura FTW iz Ljubljane in DDB Germany so se povezali z gamersko skupnostjo na spletu, imenovano skupnost »modding«, ki ustvarja in v igre vključuje modifikacije, znane kot »modi« – nastali so trije igrivi liki, ki temeljijo na resničnih učencih Skateistana in njihovih navdušujočih zgodbah: Sara iz Afganistana, Natalia iz Južnoafriške republike in Arun iz Kambodže.

Gamerji z vsega sveta, vključno s Slovenijo, lahko zdaj na playforskateistan.com rolkajo v podobi Sare, Natalie ali Aruna, za kar si izberejo tudi posebne rolke s spodbudnimi napisi. Poleg prenosa »modov« (modificiranih elementov) za igro pa lahko vsakdo donira tudi za podporo Skateistanu.

 

Foto: PR