Jernej Damjan telefon uporablja namesto časopisa

Športnik in nekdanji skakalec Jernej Damjan je tudi na dopustu na Tajskem vidno navdušen nad najnovejšim pametnim telefonom Xiaomi 12 Pro, ki ga spremlja tudi na drugi strani sveta. Zaupal pa nam je, da telefon uporablja kar namesto časopisa.

“Najbolj sta me presenetila nočni video in nočna fotografija, ki sta res vrhunska,” pove nekdanji športnik, ki te dni telefon uporablja na Tajskem, kamor je odpotoval z družino. “Veliko telefonov sem že preizkusil in ne vem, če se lahko katerikoli kosa z njim. Odlično pa je tudi to, da je PRO način fotografiranja ali snemanja vključen v osnovni meni, kar je odlično, kadar si želiš res ustvariti tisti popoln posnetek.”

Telefon namesto časopisa

Tudi naš športnik sem ter tja dneva ne more preživeti brez telefona. “Čisto iskreno, brez telefona ne začnem jutra. Naši starši so bili vsi navajeni zjutraj vstati, spiti kavo in prebrati časopis. Jaz nisem kaj precej drugačen, le, da sem časopis zamenjal za telefon. Novice pa so ostale enake,” se nasmeje.

In katera je tista situacija, kjer bi najbolj pogrešal telefon? “Če bi to bilo kje na službeni poti, bi se mi verjetno zmešalo, ker ne bi moral stopiti v stik z mojo hčerko in ženo, če pa bi to bilo, ko smo skupaj kje na dopustu, pa verjetno sploh ne bi opazil, da ga nimam,” se nasmehne.

Serija Xiaomi 12: Tudi vi lahko zajamete kinematografske posnetke

Serija Xiaomi 12 uporabnikom omogoča snemanje posnetkov studijske kakovosti ne glede na razmere, pa naj gre za zahtevne svetlobne pogoje ali premikajoče se objekte. Vsi trije pametni telefoni se ponašajo s profesionalnim naborom trojnih kamer za vsestransko fotografiranje, v katerem je glavna širokokotna kamera s 50 MP in zmožnostjo snemanja videoposnetkov v 8K, tako na Xiaomi 12 Pro kot Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro izstopa z najsodobnejšim trojnim 50MP nizom, ki ima vrhunsko tipalo Sony IMX707. Senzor je sposoben ujeti velike količine svetlobe in omogoča napredne slikovne zmogljivosti s hitrejšo hitrostjo ostrenja in večjo barvno natančnostjo. Xiaomi 12 in Xiaomi 12X imata ultra širokokotno kamero 13 MP in 5 MP telemakro objektiv za snemanje iz različnih zornih kotov.

(Tara Zupančič je navdušena nad kamero telefona.)

Poleg impresivne strojne opreme, gresta Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 korak naprej tudi, ko gre za Xiaomijeve patentirane algoritme umetne inteligence. Te inovacije uporabnikom olajšajo delo, saj posnamejo vsak trenutek v njegovi popolnosti, tudi pri šibki svetlobi ali premikajočih se motivih. Xiaomi ProFocus inteligentno identificira in sledi objektom ter preprečuje zamegljene ali neizostrene posnetke premikajočih se ali zastrtih predmetov. Novosti vključujejo tudi zmogljivosti samodejnega ostrenja oči in zaznavanja obraza. Ultra Night Video uporablja Xiaomijeve patentirane algoritme za snemanje videa tudi pri izjemno šibki svetlobi, kar pomeni, da so razpoloženjski posnetki bolj jasni kot kdaj koli prej.

Način AI Cinema, ki je na voljo na vseh treh napravah, z enim samim dotikom ponuja številne ustvarjalne možnosti za urejanje videoposnetkov, kot so načini Parallel World, Freeze Frame Video in Magic Zoom.

Nova raven zabavnih doživetij

Serija Xiaomi 12 uporabnikom ne omogoča le, da sleherni trenutek ujamejo v osupljivih podrobnostih, ampak da te trenutke podoživijo kot nepozabno zabavno izkušnjo.

Vse tri naprave ponujajo slikovito gledanje na zaslonu AMOLED Dot Display, ki ga je DisplayMate ocenil z oceno A+, in s podporo za TrueColor. Za dodatno brezskrbnost ima zaslon zaščito Corning® Gorilla® Glass Victus®, kar pomeni, da je odporen na praske in podpira vodilno tehnologijo Dolby Vision®, ki oživi vašo vsebino z živahnimi barvami in osupljivimi detajli.

Xiaomi 12 Pro se medtem ponaša z zaslonom nove ravni, ki ponuja osupljivo vizualno izkušnjo z neverjetno gladkim pomikanjem in drsenjem.

Xiaomi 12 in Xiaomi 12X prinašata Xiaomijev najbolj barvit zaslon pametnega telefona do zdaj z več kot 68 milijardami barv na 6,28-palčnih zaslonih Full HD+.

xiaomi

Brezplačna naročnina na YouTube Premium

Xiaomijevi uporabniki bodo prejeli do trimesečno brezplačno naročnino na YouTube Premium ter imeli na ta način dostop do najboljše vsebine brez oglasov in brez povezave, kjer je na voljo. Prednosti YouTube Premium vključujejo naročnino na YouTube Music Premium, kjer lahko uporabniki pridobijo neomejen dostop brez oglasov do več kot 80 milijonov pesmi, priredb, nastopov v živo in remiksov.

 

Vse modele serije Xiaomi 12 si poglejte TUKAJ.

Serija Xiaomi 12 daje vrhunskosti nov pomen

Foto: PR