Kinematografi: Filmske uspešnice v jesenskih mesecih

filmske uspešnice

Če se tudi vi zelo radi odpravite v kinematografe, potem bodo naslednje vrstice za vas. Pred vami so namreč filmske uspešnice, ki jih bodo predvajali to jesen. 

Ni čas za smrt (No time to die) – 30. septembra

Po večmesečnem čakanju na zadnji del ene najdolgotrajnejših filmskih franšiz v zgodovini filma bo konec septembra tajni agent končno le prišel na velika platna. Še petič in zadnjič ga bo upodobil Daniel Craig, film paje režiral Cary Joji Fukunaga. Poleg Craiga se vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright. Novi obrazi pa so Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen. Najboljši agent njenega veličanstva se bo moral soočiti s skrivnostnim negativcem, oboroženim z nevarno novo tehnologijo.

Respect (Respect) – 7. oktobra

V začetku oktobra prihaja zgodba o eni največjih pevk in pianistk, Arethi Franklin. R&B pevko bo upodobila oskarjevka Jennifer Hudson, ki jo je legendarna pevka Franklinova osebno izbrala, da jo upodobi na velikem platnu. Film, ki predstavlja kariero Franklinove od majhne deklice, ki je pela v očetovem cerkvenem zboru v Detroitu do mednarodne super zvezde, je režirala Liesl Tommy, scenarij pa napisala Tracey Scott Wilson. Poleg Hudsonove zaigrajo še Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige in drugi.

Noč čarovnic mori (Halloween Kills) – 14. oktobra

Eden najbolj gledanih delov franšize, ki traja kar štiri desetletja, je z ikonično igralko Jamie Lee Curtis z naslovom Noč čarovnic postalo poglavje z največjim zaslužkom. A noč čarovnic, ko se je vrnil morilec Michael Myers, še ni končana, saj prihaja novo poglavje Noč čarovnic mori, ki ga je ustvarila ista filmska ekipa. Scenarij so napisali Scott Teems, Danny McBride in David Gordon Green, na režiserski stolček pa je znova sedel David Gordon Green.

Pri Addamsovih 2 (The Addams Family 2) – 21. oktobra

Letošnja jesen bo znova strašljiva, saj se vrača ena najstrašnejših, najbolj nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu – družina Addams, ki se bo odpravila na še zadnje nesrečne družinske počitnice. Drugi del animirane komedije sta znova režirala Conrad Vernon in Greg Tiernan, slavnim članom družine so svoje glasove znova posodili igralci Charlize Theron, Oscar Isaac, Chloë Grace Moretz, Nick Kroll, Snoop Dogg in Bette Midler. Med slovenskimi glasovi pa bomo znova slišali igralce Uroša Smoleja, Ivo Krajnc Bagola, Lijo Trunkelj, Srđana Milovanovića, Majo Končar in Žigo Buniča, pridružijo pa se jim še Jan Novljan, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles in Klemen Bunderla.

Sinoči v Sohu (Last Night in Soho) – 28. oktobra

Konec oktobra na velika platna prihaja psihološka srhljivka o mladem dekletu, ki ima možnost, da skrivnostno vstopa v šestdeseta leta prejšnjega stoletja, kjer spozna pevko, a ves glamur se kmalu spremeni v nekaj izjemno temnega. Psihološko srhljivko je režiral Edgar Wright, ki je skupaj s Krysty Wilson-Cairns tudi napisal scenarij. V glavnih vlogah zaigrajo Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith in Diana Rigg.

Hiša Gucci (House of Gucci) – 25. novembra

Novembra prihaja kriminalna drama z naslovom Hiša Gucci, ki jo je navdihnila resnična zgodba družinskega imperija za italijansko modno hišo Gucci. Zgodba razkriva ozadje družinskega življenja v zadnjih treh desetletjih. Na režiserski stolček je sedel Ridley Scott, scenarij sta napisala Becky Johnston in Roberto Bentivegna, film pa je nastal po knjižni uspešnici avtorice Sare Gay Forden The House Of Gucci. V kriminalni drami zaigrajo velika hollywoodska imena – oskarjevka Lady Gaga, nominiranca za oskarja Adam Driver in Salma Hayek, ter oskarjevci Jared Leto, Jeremy Irons in Al Pacino ter Jack Huston.

Zapoj 2 (Sing 2) – 9. decembra

Pevski talenti, ki so se nam s svojimi izjemnimi glasovi pred petimi leti vtisnili v spomin, se vračajo na velika platna v še večjem spektaklu v drugem delu animirane pustolovščine. Koala Buster Moon se bo s svojo izbrano ekipo pevskih talentov pripravljal na otvoritev svoje najbolj bleščeče in ekstravagantne predstave doslej. A pred tem morajo prepričati svetovno znano rock zvezdo, da se jim pridruži. Svoje glasove bodo znova posodili oskarjevec Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly in Nick Kroll. Pridružijo pa se jim še Bono, Pharrell Williams, Letitia Wright in drugi. Drugi del uspešnice je napisal in režiral priznani filmski ustvarjalec Garth Jennings.

 

Netflix serije, ki jih v septembru ne smete izpustiti

Foto: Roman Valiev / Getty Images Plus via Getty Images