Kombinacija najboljših koktajlov ter lokalnih in italijanskih dobrot

koktajlov

Playa BTC, ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za popoldansko druženje v mestu, je pripravila razširitev svoje ponudbe. Obiskovalcem ponujajo novo doživetje Playe s Playa Aperitivo – kombinacijo najboljših koktajlov ter lokalnih in italijanskih dobrot.

V Playa Aperitivo se srečata vrhunska koktejl kultura in kulinarične specialitete, ki so odlično dopolnilo k predvsem suhim vinom. Kulinarična ekipa je več kot pripravljena zadovoljiti največje gurmane s široko paleto okusnih jedi aperitivo, kot so fior cotto, caprese, pancetta, breasaola in cottecino. Je odlična izbira za malico tekom delovnega dne, sestanke s poslovnimi partnerji ali druženje ob izbranih vinih in koktejlih.

Ob otvoritvi Playa Aperitivo so se predstavili tudi Wine Brothers, trije bratje, ki so s svojimi vrhunskimi lokalnimi vini, dolgo družinsko tradicijo ter pristnim briškim duhom osvojili srca mnogih ljubiteljev vina. 

Wine Brothers v Playa Aperitivo prvič predstavili svojo prvo premium linijo vin WineBrothers

Wine Brothers prihajajo iz kmetije Bužinel in so peta generacija dolge tradicije, ki se z vinarstvom ukvarja že od leta 1875. Prvo steklenico so napolnili v 70-ih letih, zato to leto obeležujejo natanko 60 let. V domačem briškem bistroju se držijo kakovostnih tako surovin kot doživetij. Linija premium vin WB je, kot pravi eden od bratov Rok Bužinel, »specifična s poudarkom na specializaciji«. V svoji kleti ločijo grozdje, kjer tisto, ki ni dovolj kakovostno izločijo, medtem ko za linijo vin WB pripravijo le tri lesene sode, skupaj 1500 litrov izbranega vina. »Linijo ponovimo vsako leto, a je v 2020 nismo pripravili, ker za vinom vsi trije nismo stali 100-odstotno in nad njim nismo bili navdušeni.« Sedaj so v Playa Aperitivo predstavili letnik 2021, ki je, kot pravijo, izjemen. »Starejše trte starosti 35-45 let rodijo zares zelo kakovostne grozde, z dedkovimi izkušnjami pa našo filozofijo peljemo naprej,« dodajajo bratje. Do zdaj je bilo vino WB možno dobiti le fizično na posestvu Bužinel ter na eVinu, v Ljubljani pa lahko linijo vin WB sedaj poskusite tudi v Playa Aperitivo.

Playa Aperitivo je le še en korak v smeri razširitve ponudbe in zadovoljevanja pričakovanj svojih gostov. S svojim modernim in elegantnim vzdušjem privablja tako domače kot tudi tuje obiskovalce mesta, ki si želijo doživeti nekaj posebnega in biti v središču dogajanja. Lastnik Uroš Keršič je delil svoje navdušenje glede novega koncepta: »Playa Aperitivo predstavlja nov mejnik v naši zgodbi. Z združevanjem najboljših koktejlov z vrhunskimi kulinaričnimi prigrizki želimo ustvariti edinstveno izkušnjo za naše goste. Poleg tega smo izjemno počaščeni, da so se tako kot mnogi drugi tudi Wine Brothers pri nas odločili predstaviti svojo prvo premium linijo vin WB. Verjamem, da bo tudi Playa Aperitivo postal priljubljeno središče druženja za vse ljubitelje kakovostne hrane in pijače.«

Ne glede na to, ali gre za sproščujoče večerno druženje s prijatelji ali za posebno priložnost, bo Playa Aperitivo zagotovil nepozabno izkušnjo za vse obiskovalce.

 

Foto: PR