Končno je posneta posebna oddaja serije Prijatelji

posebna oddaja serije prijatelji

Po kar nekaj mesecih (oziroma natančneje letih) čakanja in šušljanja, bo posebna oddaja serije Prijatelji postala resničnost. Igralska zasedba se bo namreč z njo poklonila 25. obletnici ikonične serije iz 90. let.

Ena najboljših serij

Prijatelji je ena najbolje ocenjenih serij, ki je osvojila tudi najbolj prestižne nagrade – emmy in golden globe nagrade ter številne nominacije. Serija je opisana kot pametna, sofisticirana komedija, ki vstopa v srca in ume skupine prijateljev, ki živijo v New Yorku. Predvajana je bila od septembra 1994 do maja 2004, sestavlja pa jo 10 sezon in 236 epizod.

Težave s produkcijo

Produkcija posebne oddaje je zarad pandemije naletela na kar nekaj ovir. Najprej je bil predviden datum snemanja že leta 2019 – ko se je tudi obeležila 25. obletnica -, ki se je prestavil, nato pa je vse skupaj prestavila tudi pandemija. Še prejšnji mesec se ni natančno vedelo, kdaj se bo snemanje pričelo, vendar vam lahko z veseljem in olajšanjem povemo: posebna oddaja Friends: The Reunion je posneta. Tako so sporočili iz HBO Max, kjer bo tudi predvajana. Zaenkrat pa datum predvajanja še ni znan.

Vrača se celotna igralska zasedba …

… Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) in David Schwimmer (Ross). Vseh šest igralcev pa bo tudi v vlogi izvršnih producentov. Ko je bilo najavljeno ponovno srečanje, so vsi na svojih družbenih omrežjih delili to fotografijo in pripisali: „It’s Happening“ (Dogaja se). Fotografijo je maja 1995 za revijo Rolling Stone posnel Mark Seliger.

Posebna oddaja serije Prijatelji ni nova epizoda

To je pomembno poudariti, saj si niso zamislili snemanja nove epizode, temveč se bo celotna igralska zasedba združila, ponovno obiskala lokacijo snemanja ter z nami delila posnetke iz zakulisja takratnega snemanja, ne bodo pa upodabljali svojih originalnih likov. Pojavili se bodo kot resnične osebe, torej kot oni sami.

HBO Max je ob tem razložil: „Da bi se izognili nesporazumom o tem, kaj ta posebna oddaja sploh je, želimo povedati, da ne gre za novo, originalno epizodo serije. Zasedba se bo pojavila kot oni sami, ne kot njihovi slavni liki.“

Še prej si (ponovno) oglejte vse sezone

Do takrat, ko bo ta posebna oddaja ugledala luč sveta, pa je HBO GO poskrbel, da si lahko od 15. aprila naprej ogledate vseh 10 sezon kultne komične serije Prijatelji.

Foto: Jennifer Aniston/instagram