Mi ji verjamemo!

verjamemo

Jasna Oklešen, po izobrazbi sicer diplomirana ekonomistka, je zaljubljena v ličila, nego, lepoto in ko se je udeležila prve delavnice ličenja, je bila njena usoda zapečatena. Vrhunska makeup artistka, ustanoviteljica in lastnica CARPUS makeup centra je tudi svetovalka na področju nege in zdela se nam je prava oseba, da nam pred poletjem razkrije nekaj trikov, iz rokava strese nekaj adutov in nam še enkrat na srce položi, kako zelo pomembna je uporaba zaščitnega faktorja skozi vse leto, zdaj v toplejših dneh pa praktično obvezna. Več kot dovolj razlogov, da se držite Jasninih predlogov in preizkusite NIVEA Derma Skin Clear linijo. Lep vstop v poletje vam želimo, drage naše.

Jasna, kako si se ti kot najstnica spopadala z morebitnimi nepravilnostmi na koži in kako se z njimi spopadaš sedaj?

Jaz sem imela izredno srečo kar se tiče kože, saj je bila brezhibna, kar mi je takrat šlo na živce, ker sem bila enaka z ali brez pudra. (smeh) Zdaj mi je jasno, kakšna srečnica sem bila.

 

Bi rekla, da je nečista in problematična koža ‘rezervirana’ le za čas odraščanja?

Vsekakor ne, saj pogosto na makeup stol dobim stranke v zrelih letih, ki imajo težave z nepravilnostmi na koži.

 

Kaj svetuješ svojim strankam, ki se spopadajo z nepravilnostmi na koži v odrasli dobi?

Predvsem pravilno nego, ki je tek na dolge proge. NIVEA je lansirala novo linijo Derma Clear Skin, ki poskrbi za vse te nevšečnosti.

 

Kot makeup artistka se srečuješ z vsemi možnimi tipi kože, obstaja rešitev za vse ali so geni tisti, ki so naredili svoje?

Geni veliko vplivajo na kožo, lifestyle je pa tisti drugi dejavnik. Ampak s pravo izbiro izdelkov za nego kože se da vsekakor zelo dobro vplivati in blažiti tudi te tegobe. Predvsem je Niveina nova linija odlična tudi za moško populacijo.

 

So slovenski moški dovolj negovani ali je ukoreninjeno mišljenje, da so serumi, toniki, kreme, maske, izdelki za čiščenje kože … še vedno izključno ženska domena? 

V zadnjem času se mi zdi, da so tudi moški radi negovani in radi poskrbijo za svojo kožo. Predvsem toniki so tisti, ki vzpostavljajo nazaj pH naše kože, kreme z zaščitnimi faktorji pa vsakodnevnica na njihovem meniju.

 

Kakšen bi moral biti jutranji in kakšen večerni ritual čiščenja in nege?

Vlaženje, vlaženje in še enkrat vlaženje kože. Tonik je bonbonček v negi in ga lahko uporabljamo zjutraj in zvečer, s kremo pa ‘zaklenemo’ vlago v kožo. Zvečer je potrebno odstraniti umazanijo in nečistoče z obraza, za kar poskrbi čistilni gel, enkrat tedensko ali vsaj enkrat mesečno si privoščimo piling, da odstranimo odmrle celice na površju, krema z zaščitnim faktorjem pa je tista, ki bi morala biti takoj za nego na sporedu že za dobro jutro. UV žarki namreč sevajo tudi skozi oblake.

 

Prihaja poletje in predvsem ženski spol se veseli zagorele polti. Vemo, da je sonce nevarno, vendar prepogosto želja po zagorelosti zmaga nad zaščitnim faktorjem. Kaj bi svetovala vsem damam (in gospodom), ki še vedno bežijo pred visokim ZF?

Pri svojih strankah po 40. letu opažam, da imajo manj kožnih nepravilnosti prav tiste, ki vsakodnevno uporabljajo SPF kreme. Tudi jaz sem bila med tistimi, ko jih niso, dokler se nisem zaradi samih predavanj na svoji akademiji malo bolj posvetila koži in dojela, da nam dejansko ne škodijo. Vsekakor pa verjamem da je NIVEA svoje linije dodobra stestirala in ne bo na tržišče lansirala izdelkov s slabimi sestavinami, saj je podjetje preveliko in s predobro tradicijo, da bi si to privoščilo. Zaščitna krema je zdaj tudi pri meni na meniju že za dobro jutro. Tudi moja hči jo uporablja.

Za konec še lepotni nasvet za prihajajoče poletje?

Ne bojte se zaščitnih krem, za barvo lahko poskrbijo bronzerji ali obarvane kreme. S pravo nego si dejansko lahko kupite nekaj let in ste videti mlajši.

Linija NIVEA Derma Clear Skin zajema:

  • Tonik
  • Čistilni gel
  • Nočni piling
  • NIVEA Sun kremo za obraz z zaščitnim faktorjem 50

 

Foto: PR, osebni arhiv