Nov festival: LUV fest – festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja

luv fest

V Ljubljani se letošnjo zimo prvič odvija povsem nov festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja – LUV fest. Začel se je na praznik slovenske kulture, 8. februarja, simbolično pa ga bo 12. marca sklenilo gregorjevo, dan, »ko se ptički ženijo«.

Domačini in obiskovalci bodo v tem času lahko uživali v posebnem okrasju mesta, se zabavali na številnih dogodkih in izkusili festivalske hotelske in kulinarične ponudbe, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Z ljubeznijo do kulture, umetnosti, naše kulturne dediščine in romantične ljubezni. Turizem Ljubljana želi z novim festivalom pozicionirati Ljubljano kot destinacijo, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca, hkrati pa v mestu ponuditi živahnejše vzdušje tudi za njegove prebivalce.

Turizem Ljubljana z LUV festivalom uresničuje strateška prizadevanja za čim večjo desezonalizacijo ljubljanskega turizma, z novim festivalom bo tako poživil meseca, ko je v mestu mirneje, tudi z vidika turističnega obiska. Cilj festivala je pozicionirati Ljubljano kot destinacijo, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca, meščankam in meščanom pa tudi v tem času ponuditi živahno vzdušje

»Domačini in obiskovalci bodo lahko več kot mesec dni uživali v posebnem okrasju mesta, spoznavali edinstvene zgodbe Ljubljane na vodenih doživetjih, ustvarjali nepozabne spomine s fotografiranjem na izbranih lokacijah, uživali na koncertih, razstavah in drugih kulturnih dogodkih, se udeleževali ustvarjalnih delavnic, se razvajali s kulinaričnimi presežki, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Ne zgolj romantično, temveč tudi z ljubeznijo do kulture, umetnosti, dediščine,« pojasnjuje direktorica Turizma Ljubljana, mag. Petra Stušek.

Celoten program LUV festivala je dostopen na spletni strani Turizma Ljubljana.

 

Foto: PR