Obarvajte svoje dni z LUŠTnim paradižnikom

luštnim paradižnikom

Na naših krožnikih si večkrat zaželimo malo barve in svežine. Kaj pa če bi si privoščili nekaj rdečega, sočnega in sladkega? Ne, ne mislimo na jagode ali lubenico, ampak na paradižnik! In to tisti paradižnik, ki je še vedno svež, sočen in slovenski. Obarvajte svoje dni z LUŠTnim paradižnikom!

To je paradižnik LUŠT, ki je pridelan v Prekmurju. Sveži in sočni paradižniki so različnih oblik, barv in velikosti. Oberejo jih takrat, ko dokončno dozorijo na rastlini. Tako zagotavljajo, da so poželjive rdeče barve, polni arome in vitaminov. Ali imate radi drobnoplodne ali srednje plodne sorte? Ali ste za enobarvne ali pisane paradižnike? Iz LUŠTne zimske družine paradižnikov si lahko vsaka najde nekaj, kar ustreza njenemu okusu.

Novost letošnje zime

Novost letošnje zime je Datljev paradižnik LUŠT, ki vas bo navdušil s svojo sladkobo in sočnostjo. Odličen je za prigrizke, solate, omake ali pa kar tako.

Poleg tega pa lahko izbirate med drugimi, že dobro poznanimi paradižniki, kot so Mali grozdasti paradižnik LUŠT, Slivov paradižnik LUŠT, Češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek (mešanica pisanih češnjevih paradižnikov).

Pridelava paradižnika tudi pozimi

Pridelava paradižnika v zimskih mesecih je poseben izziv, LUŠTovcem pa jo omogoča okolju prijazen Sistem za zimsko vzgojo. Cvetove rastlin oprašujejo čmrlji, ki so hkrati tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za varstvo rastlin bred boleznimi. Če pa se zgodi, da v rastlinjaku rastline ali plodove škodljivci vseeno napadejo, zanje na naraven način poskrbijo njihovi plenilci oz. naravni sovražniki, ki jih naselijo v rastlinjak.

Trajnostno naravnano podjetje

Pri LUŠTu so trajnostno naravnani in družbeno odgovorni. Transportne poti paradižnika od rastlinjaka pa do kupcev so kratke, kar zmanjšuje ogljični odtis. S tem pa zagotovijo, da je njihov paradižnik svež in optimalno dozorel, saj ga oberejo le kakšen dan, preden pride na police naših trgovin.

Kje jih najdete?

Paradižniki LUŠT so na voljo v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, na njihovi LUŠTni domačiji v Renkovcih ter na Osrednji ljubljanski tržnici.

LUŠTen paradižnik je torej idealen za obarvanje tistih dni, ko si želimo malo več barve in svežine. Z njim lahko ustvarite slastne obroke za vas in vaše najbližje. Pri LUŠTu pa vam vsak mesec razkrijejo še recept z namigom.

Pa LUŠTen tek!

 

Foto: PR