Odkrijte morski zaklad …

Zlatarna Celje predstavlja novo kolekcijo Magic Ocean. Odkrijte morski zaklad …

Bistvo kolekcije Magic Ocean se skriva v njenem imenu. Ženska, ki jo nosi, je kot prostran ocean, polna čarobnih skrivnosti, očarljive globine in neustavljive privlačnosti. V kolekciji Magic Ocean beli kubični cirkoni utelešajo elegantno morsko peno, biserna matica pa morski zaklad. Kosi in njihove komponente so zato kot voda, ki je v nenehni metamorfozi, in kot ženska, ki je včasih nežna kot kapljica, včasih pa mogočna in nepremagljiva sila narave.

NAVDIH IZ NARAVE

Oblikovalka nakita Olga Košica navdih išče v neskončnih motivih narave, ki jo odkriva vedno znova. Pri snovanju kolekcije Magic Ocean se je potopila v brezmejen ocean in se povezala s tem velikim učiteljem, ki tistim, ki znajo poslušati, govori o smislu življenja. Za oblikovanje kosov je uporabila biserno matico, zato je kolekcijo tako rekoč ustvarjalo tudi morje samo.

MORSKI ZAKLAD

Biserna matica nastane iz močnega, prožnega in svetlečega notranjega sloja lupine nekaterih mehkužcev. Kot poldragi material, ki ga oblikujejo živa bitja, predstavlja čudovito stvaritev narave, ki jo povezujemo z eleganco in razkošjem. Za biserno matico velja tudi, da zmanjšuje stres ter spodbuja intuicijo in ljubezen.

Foto: PR