Otvoritev ‘Meseca italijanske mode’

V družbi ljubiteljic italijanskih blagovnih znamk Tare Zupančič, Ane Klašnja, Nike Urbas in drugih modnih vplivnic se je v Emporiumu in Galeriji Emporium že drugo leto zapored začel Mesec italijanske mode.

Dogodek je slavnostno odprla direktorica Magistrat International, ga. Jožica Brcar, skupaj s soorganizatorji tega projekta, gospo Serenello Marzoli, direktorico Italian Trade Agency v Ljubljani ter Nj. Eks. Carlom Campanilejem, veleposlanikom Italije v Sloveniji.

Od 15. 9. pa vse do 15. 10. 2022 tako Emporium, Galerija Emporium kot tudi spletna trgovina Emporium.si za mesec dni postajajo slovenski dom italijanske mode.

Po odličnem lanskem uspehu bodo različne italijanske blagovne znamke čez cel mesec predstavljale nove modne smernice letošnje jeseni in zime, obiskovalci se bodo lahko prepustili svetovanju italijanskih modnih strokovnjakov ter se udeležili številnih modnih dogodkov in večernih zabav.

Mesec italijanske mode poudarja tudi pomen ikon filmske industrije, ki so pripomogle k razcvetu italijanske modne industrije. V ta namen izložbe Galerije Emporium in Emporiuma krasijo fotografije nekaterih ikoničnih filmskih igralcev, kot sta Sophia Loren in Monica Bellucci … ki so ponesli italijansko modo v svet.

 

Več o dogajanju in o dogodkih si lahko preberete na Emporium.si.

 

Foto: PR