Učinkovite vaje za raven trebuh, ki jih izvajajo tudi zvezdnice

vaje za raven trebuh

Fitnes inštruktor Jay Cardiello, ki je delal tudi s svetovno znanimi zvezdami, kot sta Jennifer Lopez in Sofia Vergara, trdi, da je za raven in napet trebuh vadba zelo pomembna. Ne smemo pa pozabiti niti na zdrav način prehrane. Poglejmo, katere vaje za raven trebuh nam svetuje.

To je pomembno vedeti še preden vas spoznamo z učinkovitimi vajami, ki jih priporoča ta fitnes inštruktor. Vaje za raven trebuh vam bodo pomagale pri odstranjevanju odvečne maščobe in pri doseganju napetih trebušnih mišic.

Veliko trebušnjakov

Da bi pokurili 500 g maščobnih oblog, morate narediti kakšnih 250.000 trebušnjakov. Osredotočite se na večje skupine mišic, vedeti pa morate, da bo potrebno veliko energije, pri tem pa boste pokurili tudi veliko kalorij.

Intenzivne vaje

Znanost je dokazala, da bolj intenzivne vaje vzpodbujajo delovanje več mišic. Hitrejši gibi od mišic namreč zahtevajo večjo silo. Poskusite s to vajo: vzemite blazino in stojte v razkoraku. Blazino z obema rokama držite nad glavo. Kolena pokrčite pod kotom 90 stopinj in spustite blazino na tla.

Najdite ravnotežje

Če boste stali na eni nogi, boste morali napeti trebušne mišice, da bi ostali v ravnotežju. Ko boste to enkrat usvojili, poskusite na eni nogi delati počepe.

Vadite kadarkoli

Enostaven način za zmanjšanje obsega trebuha je, da okrepite celotno skupino trebušnih mišic. Popek potisnite nazaj proti hrbtenici, normalno dihajte, v tem položaju pa počakajte deset sekund. Naredite pet ponovitev. To vajo lahko izvajate kjerkoli: v avtu, med sestankom, med gledanjem televizije, ko čakate v vrsti … Izvajajte jo, kadarkoli se spomnite nanjo.

Stopite na tehtnico

Če boste enkrat tedensko stopili na tehtnico, boste imeli šestkrat večje možnosti, da se ne boste zredili – tako pravijo strokovnjaki. Čez vikend si privoščite svojo najljubšo hrano in pijačo, nato pa se v ponedeljek vrnite k bolj discipliniranemu načinu življenja. Najbolj realno sliko o svoji teži boste tako dobili v petek.

 

7 fitnes aplikacij za vsak tip vadbe

Foto: Prostock-studio/ Getty Images Plus via Getty Images