Penélope Cruz navdušila na 78. beneškem filmskem festivalu

Penélope Cruz

Včeraj se je v Benetkah pričel 78. beneški filmski festival, ki je v mesto privabil veliko znanih igralcev. Med njimi je izstopala oskarjeva nagrajenka Penélope Cruz, ki je navdušila v črno-beli kreaciji modne hiše Chanel.

Za razliko od filmskega festivala v Canessu, najstarejši filmski festival na svetu zaradi pandemije ni preskočil svoje edicije za leto 2020 – čeprav so lansko leto prikazali veliko manj filmov. Kljub temu pa ga je letos podprlo veliko zvezdnikov, ki so se z veseljem vrnili v prečudovito Italijo. Festival bo trajal 11 dni, v tem času pa bodo predvajali pravi filmski maraton – vse pod strogimi ukrepi, seveda. Penélope Cruz je pred pričetkom festivala za Reuters dejala: „Organizatorji se držijo strogih pravil, vsi smo zelo pazljivi in odgovorni. Vsekakor pa se mi zdi odlično za filmsko industrijo, da se stvari počasi postavljajo na noge. Vesela sem, da se stvari premikajo v pravo smer. Gre za praznovanje filma, obenem pa vse to mnogim ljudem zagotavlja službo.“

Otvoritveni film festivala

Penélope je že prvi dan navdušila v črno-beli kreaciji modne hiše Chanel iz Haute Couture kolekcije jesen/zima 2021/22. Prav tako pa je nosila čevlje in nakit iz Chanelove kolekcije. Igralka igra v filmu Parallel Mothers, ki je tudi otvoritveni film festivala. Režiral pa ga je španski režiser Pedro Almodovar, ki je povedal: „Vsi se zelo veselimo povratka, ponovnega odprtja kinematografov, da bomo lahko končno izdali filme, ki so leto, leto in pol, tudi dve leti ‘ležali’ na polici.“

chanel

V Benetke so do sedaj prispeli že številni hollywoodski zvezdniki, med njimi Kirsten Dunst, Timothee Chalamet, Matt Dillon in Maggie Gyllenhaal.

Boj za zlatega leva

Naslovi, ki se letos borijo za zlatega leva za najboljši film, so: The power of the Dog, v katerem Benedict Cumberbatch igra lastnika ranča, ki muči mlado vdovo, ki jo igra Kirsten Dunst; Spencer, kjer je princeso Diano upodobila Kristen Stewart ter The Lost Daughter, ki ga je režirala Maggie Gyllenhaal in je osnovan na noveli Elene Ferrante, v njem pa igrata oskarjevka Olivia Colman in Dakota Johnson.

 

Kristen Stewart kot princesa Diana: izšel je trailer za film Spencer

Foto: Chanel/Getty Images