Poročni trendi letošnjega leta: hlačni kostimi, industrijsko-botanični stil in večna klasika

poročni trendi

Končno se je lahko po vseh omejitvah sedaj začela tudi sezona porok, ki ji je letošnje poletno vreme več kot naklonjeno. Veliko parov je lansko leto zaradi pandemije moralo svojo poroko prestaviti, zato srčno upamo, če ste en izmed teh parov, da vam to poletje uspe uresničiti vaš najlepši dan. Mi pa smo preverili, kakšni so letošnji poročni trendi.

Obleke

Sedaj je čas, da zasijete! Če niste za povsem klasično obleko in ste bolj drzni, kar se modnega stila tiče, imamo dobro novico, saj so letos modni tudi enodelni pajaci ter hlačni kostimi. Seveda vemo, da se vas bo večina odločila za poročno obleko, ampak je tudi omenjeni stil lahko zelo lep. Sicer pa je v modi tudi večna klasika – čipka na oblekah.

Stil poroke

Letošnji trend je industrijsko-botanični stil porok. Visoki kovinski podstavki in viseče zelenje ter čudovita dekoracija na lesenih mizah, na katerih so sestavljeni manjši ter večji šopki cvetja. Pri dekoraciji lahko vidimo tudi obilo zemeljskih tonov v kombinaciji z zlato ali bakreno.

Izbira lokacije

Letos se veliko parov odloča za poroko na prostem, na kakšnem vrtu, poleg dvorca ali pa v odprtem šotoru ipd. Na to odločitev je predvsem vplivalo prejšnje in to leto ter vsi ukrepi, zato je tudi vse skupaj bolj sproščeno, če je poroka prirejena na odprtem. Obenem pa ima takšna poroka svoj čar, sploh zvečer je v kombinaciji z majhnimi lučkami in ob soju sveč lahko zelo romantično vzdušje.

Najdražja zvezdniška obleka

Serena Williams je na svoji poroki nosila obleko Alexandra McQueena, ki jo je oblikovala Sarah Burton. Ta obleka se je zapisala v zgodovino kot najdražja obleka, saj je njena cena vrtoglavih 3,5 milijona dolarjev. Za primerjavo, Kate Middleton je na svoji poroki prav tako nosila obleko, ki jo je oblikovala Sarah Burton, vredna pa je bila 434.000 dolarjev.

serena kate

Ena največjih poročnih tort na svetu

Ja, tudi tukaj gredo pari v ekstreme in če malo pobrskamo po spletu, lahko najdemo ogromne torte, za katere si niti ne predstavljamo, kako so jih slaščičarji sestavili. Ena izmed ekstravagantnih in zelo osupljivih tort je bila tudi poročna torta monaškega princa Alberta in princese Charlene. Imela je 7 nadstropij, okrašena pa je bila s protejami, cvetlicami, ki izhajajo iz južne Afrike.

torta

Poročni prstani

Če iščete popolne poročne prstane, je velika verjetnost, da se ob veliki izbiri različnih modelov in stilov težko znajdete in več ne veste, kaj vam je sploh všeč. Marsikateri par pri prstanih prisega na klasiko ter enostavnost in mu niso pomembni trenutni poročni trendi – zagotovo tudi iz razloga, da bosta prstana večna in vedno v modi. Da bi vam olajšali izbiro, smo pri Zlatarni Celje izbrali nekaj različnih modelov poročnih prstanov, ki si jih lahko ogledate spodaj v galeriji. Vso izbiro poročnih prstanov, ki jih ponujajo, pa si poglejte na njihovi spletni strani zlatarnacelje.com.

 

Foto: Iuana Rigolli / Getty Images Plus via Getty Images, PR Zlatarna Celje, Pinterest, Brides