Praktičen, eleganten, športen in prostoren – avtomobil, kot si ga želimo

Opel je septembra na svetovni premieri predstavil petvratno Opel Astro, sedaj pa so predstavili še težko pričakovano karavansko različico – povsem novo Astro Sports Tourer. In čeprav se ženske (večinoma) na avtomobile ne spoznamo najbolje, vseeno vemo, kaj nam je pri njih pomembno. Avtomobil mora biti praktičen, prostoren in eleganten – ter tudi športen je lahko.

Prvi elektrificiran karavan nemškega avtomobilskega proizvajalca

Opel Astra Sports Tourer bo na voljo z dvema stopnjama priključnega hibridnega električnega pogona, s čimer bo postala prvi elektrificiran karavan nemškega avtomobilskega proizvajalca. Poleg električnega pogona bo nova Astra Sports Tourer na voljo tudi z zelo učinkovitimi bencinskimi in dizelskimi motorji.

“Nova Astra Sports Tourer je vsestransko vozilo nove dobe – je elektrificirana, digitalizirana in zasnovana tako, da navdušuje,” pravi Oplov izvršni direktor Uwe Hochgeschurtz. “Našo dolgoletno tradicijo kompaktnih karavanov združujemo z najnovejšimi inovacijami, kot je električna priključna hibridna tehnologija. Prepričani smo, da bo fantastičen videz Sports Tourerja Oplu pridobil nove kupce.”

Prostoren prtljažnik

Prtljažnik nove Astre Sports Tourer ponuja do 608 litrov uporabnega prostora za shranjevanje, če so naslonjala zadnjih sedežev v pokončnem položaju, ko pa jih uporabnik poklopi, ima na voljo kar 1634 litrov. Prtljažnik, ki pride zelo prav, če imate dojenčka, saj lahko vanj brez težav spravite voziček. Prav tako pa veliko prostora omogoča tudi preprosto namestitev boksa za prevoz srednje velikega psa. Če veliko potujete, bo idealen za vso prtljago, ki jo imate s seboj.

Nov pečat drznega in čistega oblikovanja

Elegantna nova Astra Sports Tourer tako kot petvratna sestra prinaša pravi oblikovalski izraz in je obenem prvi Oplov karavan s pečatom drznega in čistega oblikovanja znamke. Opel Vizor je novi obraz znamke in sledi Oplovemu kompasu: navpična in vodoravna os – oster pregib na pokrovu motornega prostora in grafična izvedba dnevnih luči v obliki krila – se sekata z Oplovim bliskom v sredini. Vizor, ki se razteza po celotnem prednjem delu, brezhibno vključuje tudi tehnologije, kot so prilagodljivi žarometi Intelli-Lux Pixel LED® žarometi in naprej usmerjena kamera.

Povsem digitalizirana

Tudi notranjost odraža velik korak naprej. Uporabniški vmesnik (HMI) povsem digitalne armaturne plošče Pure Panel zagotavlja čisto in intuitivno izkušnjo. Upravljanje poteka prek izjemno širokega zaslona na dotik, tako kot pri pametnem telefonu. Tudi kabli niso potrebni, saj je mogoče novo generacijo multimedijskih sistemov za informacije in razvedrilo brezžično povezati z združljivimi pametnimi telefoni prek aplikacij Apple CarPlay in Android Auto, ki sta na voljo že v osnovni različici.

 

 

Foto: PR