
8 nasvetov, s pomočjo katerih boste lažje zdržali vročinski val
Vročinski val se je te dni dodobra začel, zato velja slediti nasvetom in tudi pravilom, s pomočjo katerih boste lažje zdržali visoke temperature. ...
Kdo bi vedel, da se lahko ‘omaka’ iz sladkorja pripravi tudi na keto način. Pred vami je namreč recept za domačo keto karamelo.
Ne glede na to, če morate paziti na vnos sladkorja ali želite le malce zmanjšati uživanje sladkega – poskusite to keto karamelo, ki smo jo našli na blogu Gnom Gnom. Uporabite jo lahko kot namaz za vaflje, preliv za palačinke ali sladoled. Lahko pa si jo dodate tudi v skodelico mleka ali kave, kot smo to storili mi. Če obožujete slano karamelo, ji preprosto dodajte še malo soli.
1. V lonec dajte maslo in mešajte, da se raztopi. Nato dodajte sladilo ter po pol minute še sladko smetano in sol.
2. Na zmerni temperaturi brez mešanja kuhajte 15 minut. Ko dobite rjavo gosto zmes, jo prelijte v kozarec za vlaganje.
3. V hladilniku lahko karamelo hranite en teden. Če jo želite segreti, ji dodajte malo mleka in segrevajte nekaj minut.
Švedske cimetove rolice v skodelici: tako slastne in enostavne za pripravo
Foto: SMarina/ Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr