Švedske cimetove rolice v skodelici: tako slastne in enostavne za pripravo

cimetove rolice v skodelici

Nimate časa za peko cimetovih rolic? S tem preprostim receptom za cimetove rolice v skodelici boste v nekaj minutah na mizo pričarali klasično skandinavsko sladico.

Če se vam je zahotelo nekaj sladkega in nimate ničesar pri hiši, potem poskusite ta preprost recept za cimetove rolice. V le petih minutah bodo namreč že na vaši mizi, potrebovali pa boste le skodelico in mikrovalovno pečico.

Na omrežju TikTok je ena izmed uporabnic s svetom delila zelo praktičen in hiter zimski recept. Zanj boste potrebovali 8 sestavin, ki jih že zagotovo imate v kuhinji. Za testo boste potrebovali moko, sladkor, pecilni prašek in mleko. Za nadev rjavi sladkor in cimet, glazuro pa boste naredili iz kremnega sira in sladkorja v prahu.

Sestavine:

Za testo:
  • 7 čajnih žličk bele moke
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 4 čajne žličke mleka
Za nadev:
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja
  • malo cimeta
Za glazuro:
  • 2 čajni žlički kremnega sira
  • 2 čajni žlički sladkorja prahu
Priprava:

Najprej pripravite testo. Vse sestavine premešajte in testo pregnetite. Nato iz njega z valjanjem naredite obliko pravokotnika. Testo posipajte z rjavim sladkorjem in cimetom. Krajši del pravokotnika nato zrolajte in ga dajte v skodelico. Skodelico nato dajte za 50 sekund v mikrovalovno pečico (lahko tudi za 40 sekund ali eno minuto, odvisno od pečice). Vmes naredite glazuro: kremni sir zmešajte s sladkorjem v prahu. Nato iz mikrovalovne pečice vzemite skodelico in cimetovo rolico premažite z glazuro. In tako je vaša sladica pripravljena, da lahko uživate v njej.

@bakingenvy

cinnamon roll in a MUG ? this was the BEST #mugcake #tiktokrecipe #dessert #quickrecipes #easyrecipe #baking #cooking #recipe #yum #fyp #foryou #eat

♬ Stuck In The Middle – Tai Verdes

@sweetportfolio

Cinnamon Roll in a Mug☕️ how to make my favorite dessert in under 5 mins with things you already have at home! #learnfromme #easyrecipe #dessert

♬ original sound – sweetportfolio

Pumpkin Spice Latte je absolutni trend vsake jeseni in mi imamo recept zanj

Foto: Rimma_Bondarenko / Getty Images Plus via Getty Images