Prihaja nova oddaja Rudolphova pekarna: Mladi peki

Rudolphova pekarna Mladi peki

Na kanalu 24Kitchen vstopajo v pomlad z novo oddajo Rudolphova pekarna: Mladi peki priljubljenega nizozemskega kuharja in mojstrskega slaščičarja Rudolpha van Veena.

Tokrat Rudolph ne bo kuhal sam, temveč bo odprl vrata svoje slavne kuhinje otrokom, ki se nadvse veselijo tega, da jih bo peke tort, piškotov in drugih vrst peciva naučil mojster. Nova kuharska oddaja Rudolphova pekarna: Mladi peki bo na sporedu na kanalu 24Kitchen vsak torek ob 13. uri, od 6. aprila naprej. V njej bodo predstavili zanimive recepte za preproste sladice, kot so portugalska pomarančna rulada, tortice s črkami, črni gozdiček, tiramisu z jagodami, limonina torta s skuto, pica s sadjem in številne druge poslastice.

Profesionalne tehnike

V vsakem delu bo Rudolph mladega peka naučil profesionalnih tehnik in trikov, skupaj bosta pripravila dve slaščici. Najprej bosta spekla zahtevnejšo sladico po Rudolphovi izbiri, potem pa bo svojim mladim gostom pomagal pripraviti še njihovo najljubšo poslastico.

Pri tej sladki pustolovščini se bo nadarjenost mladih kuharjev prepletla s številnimi izkušnjami slavnega peka. Mladi peki bodo tako imeli priložnost, da ob Rudolphovem vodstvu spoznajo najboljše metode priprave peciva. Vsem pa so skupne enake sestavine: ljubezen do peke, okusne izjemne stvaritve s katerimi radi presenečajo ter seveda sladkosnednost.

Najljubše slaščice

V oddaji se bo vsak mladi pek predstavil s tem, kar mu gre najbolje od rok. Rudolphov sin Ralph rad peče sladice v obliki medvedkov, Rudolph pa ga preseneti s čokoladno fontano in penicami. Fien in Noor naredita princeske iz katerih Rudolph ustvari pravljičen grad. Slavnega kuharja obišče tudi mlada kuharica Sierra, ki pogosto peče v Surinamu – od nje izve marsikaj novega. Poleg tega bo z Rosalie užival v nemških slaščicah, ki jih obožujeta oba, z Jill pa se lotil slanega peciva, saj ji je bolj pri srcu kot slaščice.

“Res je lepo videti, kako otroci, vsak po svoje, prek peke izražajo svojo ustvarjalnost,” poudarja Rudolph van Veen.

Foto: PR