Pripravite svoj imunski sistem na vse

Poletni oddih je že daleč za nami in jesen nas postavlja pred nov seznam opravkov in obveznosti. Otroci so se vrnili v šole in vrtce, vsakdanje življenje nas znova vodi na različne konce mesta, medtem ko nas namesto dolgih sončnih dni pozdravljajo veter, dež in mraz. Z jesenjo pa se vračajo tudi virusi. Kljub hitremu tempu življenja, ki pogosto privede do slabših navad, kot so nezdrava prehrana, premalo gibanja in pomanjkanje spanca, pa lahko svoj imunski sistem pravočasno pripravimo na sezono prehladnih obolenj in neprijaznega vremena.

Imunski sistem je kompleksna mreža celic, tkiv in organov, ki ščiti naše telo pred okužbami. Poleg uravnotežene prehrane, redne telesne aktivnosti, dovolj spanja in zmanjšanja stresa ga lahko krepimo s pomočjo naravnih pridelkov čebel. Matični mleček, propolis, cvetni prah, med in druge čebelje snovi so izjemno bogati z bioaktivnimi sestavinami, ki prispevajo k ohranjanju ravnovesja organizma. Znanstvene študije potrjujejo učinkovitost teh naravnih darov narave.

Matični mleček je belkasta, želeju podobna snov, s katero čebele hranijo zarod. Vsebuje vsa hranila, ki so potrebna za razvoj čebel, pa tudi številne edinstvene bioaktivne snovi, med njimi tudi 10-HDA. Ta naravni eliksir, obogaten z vitamini, je na voljo pod Medexovo blagovno znamko Gelée Royale. Medex uporablja matični mleček s standardizirano vsebnostjo ključne učinkovine 10-HDA, kar zagotavlja najvišjo kakovost izdelkov.

Propolis je smolnata snov, ki jo čebele pridobivajo iz popkov dreves in jo uporabljajo za zaščito panja. Znanstvene raziskave so potrdile njegovo antibakterijsko, antivirusno in antiglivično delovanje.

Med je pomemben del Medexovih sirupov, saj poleg naravnega sladila deluje tudi kot naravni konzervans. Medexovi medeni sirupi vsebujejo najmanj 74 % medu, nekateri celo več kot 90 %. Posebno mesto med njimi zaseda legendarni Apisirup®, ki je odlična podpora imunskemu sistemu.

Tadej Pogačar, najboljši kolesar na svetu, je ambasador čebelam prijaznega sveta. Tudi on za pripravo na zahtevne treninge in tekmovanja zaupa čebeljim pridelkom in Medexovim naravnim izdelkom. Njegovo zaupanje v moč čebel je podkrepljeno z znanstvenimi dokazi.

Tudi vi lahko poskrbite za šampionsko odpornost. V novembru sodelujte v nagradni igri na www.medex.si, v trgovinah Spar in Interspar ter v Medexovi trgovini na Miklošičevi 30 v Ljubljani in se potegujte za nagrade, med drugim tudi za kolo Pony s Tadejevim podpisom, podpisan kolesarski dres ali paket Medexovih izdelkov.

 

Foto: PR