To podjetje projekta Štartaj Slovenija prodira na globalni trg

štartaj slovenija

Jana Habata in Domna Nemaniča smo spoznali že v oddali Štartaj Slovenija, kjer sta predstavila zobno pasto v tabletkah Alternative +. Zdaj se duo z misijo, da predstavi prenovljeno znamko Fresh 32 in novo trajnostno zobno ščetko, podaja na mednarodni trg. Podjetnika sredstva že zbirata s pomočjo platforme Kickstarter. 

 Jan Habat in Domen Nemanič sta nam že znana iz oddaje Štartaj Slovenija, kjer sta navdušila s svojim izdelkom Alternative+, zobno pasto v obliki tablet. Sedaj se duo na mednarodni trg odpravlja, skupaj z novo trajnostno zobno ščetko, z misijo predstaviti svojo prenovljeno znamko Fresh 32. Za zbiranje sredstev ju podpira platforma Kickstarter.

Podjetnika sta se odločila stopiti na podjetniško pot z mislijo na okolje. Želela sta ponuditi izdelek, ki bi ljudem pomagal do negovanega nasmeha in obenem prispeval k čistejši prihodnosti. Njun prvi izdelek, zobna pasta Alternative+. Gre za zobno pasto v obliki tabletk, ki je trajnosten in naraven nadomestek za običajno pasto v tubi, saj je slednja zaradi plastike nevarna za okolje. Svojo trajnostno misijo nadgrajujeta s Fresh 32, trajnostno zobno ščetko.

Z zobno ščetko za varnost oceanov

S tem izdelkom prispevamo k reševanju enega od največjih okoljskih problemov – letno namreč konča na milijone plastičnih zobnih ščetk na smetiščih in v oceanu, kar povzroča veliko škodo okolju. Za plastično ščetko je potrebnih kar 400 let, da se razgradi, kar pomeni, da vsaka ščetka, ki je bila kdajkoli izdelana, še vedno obstaja. Da bi vrnila okolju, sta Jan in Domen razvila trajnostno zobno ščetko Fresh 32, ki je popolnoma reciklabilna in zasnovana za večkratno uporabo. Sestavljena je iz 100-odstotno zamenljive gumijaste glave TPU in kovinskega ročaja, ki je namenjen za dolgotrajno uporabo. 

Pri Fresh 32 so s strokovnjaki za ustno higieno razvili zobno ščetko, ki obljublja ne le trajnost, temveč tudi napredno tehnologijo za zobno higieno. Gumijaste ščetine so manj abrazivne ter nežnejše do zob in dlesni v primerjavi z najlonskimi ščetinami. Poskrbijo tudi za masažo dlesni, kar spodbuja prekrvavitev in zdravje dlesni, medtem ko lahko najlonske ščetine povzročijo poškodbe. 

Preizkusite revolucionarno zobno ščetko 

Novo ščetko Fresh 32 lahko že kmalu preizkusite. Ščetko naročite na Kickstarterju, kjer Jan in Domen že zbirata sredstva iz celega sveta. Ob ščetki kot darilo ob nakupu prejmete zobno pasto v obliki tabletk, ki bo poskrbela, da bo vaša ustna higiena zares učinkovita in trajnostna. 

 

Foto: PR