Umetnost na skodelici kave

na skodelici kave

Barcaffè tokrat premika meje z umetnostjo na skodelici kave. Z dvema regijsko uveljavljenima umetnikoma Sandrom in Lunarjem so ustvarili skodelice, ki bodo nedvomno novi trend pri ljubiteljih kave.

Odmevna umetnika

Sandro in Lunar sta ena izmed najbolj odmevnih regijskih umetnikov. Prvi govori zgodbe z besedami, drugi izraža čustva z ilustracijami, še pogosteje pa s prepoznavnimi grafiti. Dela Slavena Kosanovića – Lunarja, krasijo mesta, kot so Amsterdam, Atene, Auckland, Berlin, Hanoj, Havana, Lizbona, London, Melbourne, New York, Oslo, Pariz, Saigon, Seul, Sydney in Tokio. Veliko, kajne? Njegovih grafitov ne gre prezreti niti pri nas – med sprehodom po ulicah je njegov slog hitro prepoznati. Največkrat v podobi mačk, ob kateri se kot mimoidoči moraš ustaviti. Namreč, svoje prepoznavne mačke umešča v številne situacije, s katerimi se pogosto poistovetimo.

Sandro Slavnić s svojimi enostavnimi, a tako navdihujočim besedami premika kogarkoli, ki se za trenutek zazre v njegove edinstvene citate, ki jih lahko najdete na Instagram profilu @sandrotellingstories. Nekateri bi za njegove zapisane misli rekli, da gre za afirmacije, medtem ko druge preprosto pritegne nenavadno iskren humor, ki nam odpre oči in nas premika, da na življenje pogledamo s povsem nove perspektive. Nič čudnega torej, da imata na Instagramu skupaj skoraj 200 tisoč sledilcev, saj svojo umetnost rada delita na družbenih omrežjih, kamor se ljubitelji njunih umetnosti radi zatekajo. Naj bo to za njune sledilce premor na delovnem mestu, paša za oči ali iskanje spodbude, saj so tako Sandrovi citati kot Lunarjeve podobe vsakodnevna inspiracija in motivacija množicam ljudi.

Morda je nam najbolj prepoznaven njegov citat »Vesolje ne zmore vsega, tudi ti se moraš potruditi«, kjer sporoča, da so koraki ključni za vsak podvig, saj nam v življenju ni vse prinešeno na pladnju. To v svojih kampanjah že dlje časa sporoča tudi Barcaffè, kjer želijo prav to: spodbuditi vsakega posameznika s pričetjem prvih korakov in vztrajanjem. Zavedali so se vrednosti povezovanja tako obeh umetnikov kot obeh delov umetnosti – besed in slike, in nastale so prav posebne umetnosti na skodelicah.

Umetnost na skodelicah

Povsem nove skodelice kave so prilagojene pitju tako espresso, turške kot kave iz kapsul. Zgodba o umetnosti na skodelicah,  ki jo je Barcaffè pričel v letu 2022, se ne bo zaključila s tem projektom. Barcaffè o podobnih projektih, kjer bodo povezovali regijske umetnike, razmišlja tudi za v prihodnje. Namreč, vsem kavoljubom želijo polepšati trenutke uživanja v kavi, predvsem pa jih z umetnostjo vsaj malo premakniti.

Posebne, tako imenovane skodelice Barcaffè Artist Edition, že lahko najdete na prodajnih mestih v okviru darilnih pakiranj ali na promocijah. Redno bodo lokacije in ure promocij objavljene tudi na spletni strani in družbenih omrežjih blagovne znamke Barcaffè. Seveda pa vam lahko navdihujoči citati in vesele ilustracije polepšajo dan tudi, ko kavo iz teh skodelic spijete v katerem od gostinskih lokalov.

 

 

Foto: PR