Zakaj so vsi tako obsedeni z novo Netflixovo serijo Squid Game in kaj morate vedeti o njej

squid game

O seriji Squid Game se na družbenih omrežjih govori od trenutka, ko jo je Netflix lansiral na svojo platformo. In zakaj je temu tako?

Vsake toliko časa določena serija obnori gledalce in postane na družbenih omrežjih prava obsesija. To se je zgodilo s serijo You (katere 3. sezona se na male zaslone vrača ta mesec), Bridgerton in Money Heist. Sedaj pa je prišla serija Squid Game, ki je takoj prejela navdušenje na globalni ravni.

Korejska akcijska drama, ki je na Netflixu na voljo od 17. septembra, je na Twitterju požela veliko pozornosti. Postala je celo najbolj predvajana serija v 90. državah po svetu. Zakaj so, torej, vsi obsedeni s to serijo?

Če je še niste začeli gledati, potem morate najprej poznati nekaj podatkov. Prvi, ki vas bo morda prepričal, je ta, da ima na strani IMDb oceno 8.3.

squid

O čem gre?

Serija Squid Game je zares nekaj posebnega in če je še niste uspeli pogledati, vas opozarjamo, da bo v naslednjih vrsticah razkritih kar nekaj detajlov.

Scenarist in režiser je Hwanf Dong-hyuk, sezona, ki ima 9 delov, pa je pravzaprav igra preživetja za vse tiste, ki imajo v življenju velike dolgove in so že skoraj obupani. Igra jih prepriča, da za mamljivo denarno nagrado 33 milijonov evrov tvegajo vse. Na začetku 450 ljudi, ki se vsi utapljajo v dolgovih, povabijo na igranje posebne igre, ki je zasnovana na korejskih otroških igrah. Stvari se zelo hitro spremenijo, ko sodelujoči ugotovijo, da s sodelovanjem tvegajo lastno življenje. To pomeni, da če ne upoštevajo pravil igre, to plačajo s takojšnjo in brutalno smrtjo. Kot so zapisali na The Guardian: „Če lahko prebavite dogodke prve epizode, potem lahko v naslednjih epizodah pričakujete grozljivi triler, ki povsem prevzame gledalce.“

Kaj pravijo kritiki?

Kljub temu, da so serijo Squid Game lansirali manj kot mesec dni nazaj, je podrla že vse rekorde (ne le Netflixove). Ted Sarandos, soizvršni direktor in vsebinski direktor Netflixa, je dejal: „Gre za največjo ne-angleško serijo na svetu.“ Kritiki pa imajo o njej povedati le dobre stvari: „Glavni razlog, da so gledalci ‘prilepljeni’ na to serijo, je v tem, da so karakterji kompleksni, zanimivi in te povsem prevzamejo. Ko se igre nadaljujejo, si vsak najde igralca, ki mu je pri srcu in za katerega navija.“

Najbolj impresivno pa je dejstvo, da je ta serija konstantna tema na Twitterju, ki vsak dan dobi na sto tisoče omemb. Vse več je tudi smešnih fotografij z besedilom, ki jih ljudje na Twitterju tako radi ustvarjajo. Vse to pa se prenaša tudi na Instagram, Tik Tok in Facebook.

 

Serija je vsekakor vredna ogleda, obenem pa naj vas opozorimo, da ni za občutljive.

 

Foto: Netflix