Cimet uravnava težave s hormoni

cimet

Cimet velikokrat uporabljamo le kot dodatek k jedem, vendar se marsikdo ne zaveda, kako zelo je zdrav. Nove raziskave so namreč pokazale, da lahko ta začimba pomaga ženskam, ki imajo neredne menstruacije ali težave z zanositvijo.

Na Univerzi Columbia v New Yorku so prišli do zaključka, da so ženske s policističnimi jajčniki, ki so vsak dan uživale to začimbo, v šestih mesecih uravnovesile svoj menstrualni ciklus. Nekatere od njih so celo zanosile.

Znanstveniki že dalj časa poskušajo odkriti homeopatsko ali naravno zdravilo za sindrom policističnih jajčnikov. S to raziskavo pa so odkrili, da lahko začimba, ki je na prvi pogled povsem običajna, zelo pomaga ženskam, ki se borijo s to težavo.

V svetu bi naj po statističnih podatkih imelo sindrom policističnih jajčnikov med pet do deset odstotkov žensk. V Ameriki se ocenjuje, da jih je pet milijonov. Simptomi tega sindroma so neredna menstruacija, neplodnost in rast dlačic po obrazu.

Znanstveniki so mnenja, da cimet na organizem vpliva tako, da izboljša sposobnost telesa za procesiranje glukoze in inzulina.

Na Kitajskem, Japonskem in deželah Daljnega vzhoda ženskam, ki ne morejo zanositi, predlagajo, da vsak dan pojedo cimet v prahu, ki ga dajo na pol žličke medu, zmes pa nato dajo na žvečilni gumi, da bi postopoma čez cel dan prehajala v organizem. Če vam ta način ni všeč, si s cimetom in medom vsak dan namažite dlesni. Pomembno pa je, da izberete cejlonski cimet.

Smuti skleda je odlična izbira za dober začetek dneva

Foto: Milan Krasula/ Getty Images Plus via Getty Images