Jutranja vadba vam bo dala največ energije

jutranja vadba

Če se zbujate že okoli šeste ure zjutraj, predvidevamo, da najprej ne pomislite na vadbo. Vseeno pa je jutranja vadba odlična za vas, saj imate takrat največ energije.

Pravzaprav vam bo jutranja vadba povrnila moč, ki ste jo morda izgubili prejšnji dan, prav tako pa vam bo pomagala pri pospeševanju metabolizma. Strokovnjaki namreč pravijo, če vadite 45 minut v jutranjih urah, vam to zagotavlja pospešeno delovanje metabolizma za kar naslednjih 48 ur. Da bi vaš načrt jutranje vadbe uspel, je predpogoj, da greste zvečer hitreje v posteljo. Saj boste le tako imeli dovolj energije. Pred vami pa je tudi nekaj nasvetov, kako vam bodo jutranji treningi kar najbolje uspeli.

Prehrana

Zvečer je najbolje pojesti lahek obrok. Težka večerja bo le otežila jutranjo vadbo. Prav tako bo ‘težek’ tudi vaš trebuh.

Hitro pojdite spat

Za jutranjo vadbo boste potrebovali veliko energije, zato je priporočljivo, da se držite ure, ko greste v posteljo. V mislih pa imejte tudi ta nasvet, da telo potrebuje osem ur spanja in zgodnje vstajanje, da bi imelo več energije.

Raztezanje

Preden začnete z vadbo, morate telo segreti. Raztezanje je najboljša izbira. Najbolje je, da izberete nekaj vaj za raztezanje, ki jih ponavljate vsako jutro.

Vadba

Če ste začetnik, pričnite z bolj lahkimi in preprostimi vajami, ki jih večkrat ponovite. Sčasoma delajte tudi na težavnosti vaj. Lahko izvajate jogo, pilates, aerobne vaje, fitnes vaje – povsem po želji.

Teža

Dvigovanje uteži zgodaj zjutraj zagotavlja zdravo in močno srce ter aktivno telo. Nasvet za dvigovanje uteži se glasi: med dvigovanjem globoko dihajte. Težo uteži povečujte postopoma.

10 minut vadbe dnevno za zdravo življenje.

Foto: Chupacabra / iStock / Getty Images Plus via Getty Images