Recept: Chilli con carne s puranjim mesom

chilli con carne

Chilli con carne s puranjim mesom bo odlično kosilo ali večerja. Narejen bo v samo 30 minutah, predlagamo pa vam, da naredite večjo količino in ga nekaj zamrznete za naslednjič. Hvaležni nam boste.

Potrebujete:
  • 3 žličke oljčnega olja
  • 1 srednje veliko rumeno čebulo, nasekljano
  • 5 strokov česna, nasekljanih
  • 1 žličko soli
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 1 žličko posušenega origana
  • 15 g paradižnikove mezge
  • 1 čili, nasekljan
  • 450 g mletega puranjega mesa
  • 350 ml piva
  • 1 konzervo (415 g) paradižnikov v omaki
  • 1 konzervo (475 g) rdeče fižole
  • 1 manjšo konzervo koruze
Priprava:

1. V ponvi na srednji do visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte česen, čebulo, sol, čili v prahu in origano ter kuhajte 3 minute. Občasno premešajte.

2. Dodajte paradižnikovo mezgo in nasekljan čili. Kuhajte še eno minuto. Nato dodajte puranje meso, ki ga kuhajte okoli 3 minute, da postane rjavo.

3. Dodajte pivo in vse skupaj dušite nekje 8 minut, da se tekočina zreducira na polovico.

4. Dodajte paradižnikovo omako in paradižnike ter jih v posodi stisnite. Zatem dodajte še fižol in koruzo, ki ste ju precedili. Vse skupaj zavrite, nato pa na zmerni temperaturi kuhajte še 10 minut. Občasno premešajte.

5. Ko chilli con carne dobi gostejšo konsistenco, je pripravljen. Nadevajte ga v posodice in mu dodajte sestavine po svoji želji (nasekljano mlado čebulo, koriander, avokado, kislo smetano, nariban sir, tortilja čips …).

 

Špageti z limono: Preprost in hiter recept

Foto: kasia2003 / Getty Images Plus via Getty Images