Recept: chilli con carne s puranjim mesom

by | 24. 05. 2021
chilli con carne

Chilli con carne s puranjim mesom bo odlično kosilo ali večerja. Narejen bo v samo 30 minutah, predlagamo pa vam, da naredite večjo količino in ga nekaj zamrznete za naslednjič. Hvaležni nam boste.

Potrebujete:
  • 3 žličke oljčnega olja
  • 1 srednje veliko rumeno čebulo, nasekljano
  • 5 strokov česna, nasekljanih
  • 1 žličko soli
  • 2 žlički čilija v prahu
  • 1 žličko posušenega origana
  • 15 g paradižnikove mezge
  • 1 čili, nasekljan
  • 450 g mletega puranjega mesa
  • 350 ml piva
  • 1 konzervo (415 g) paradižnikov v omaki
  • 1 konzervo (475 g) rdeče fižole
Priprava:

1 V ponvi na srednji do visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte česen, čebulo, sol, čili v prahu in origano ter kuhajte 3 minute. Občasno premešajte.

2 Dodajte paradižnikovo mezgo in nasekljan čili. Kuhajte še eno minuto. Nato dodajte puranje meso, ki ga kuhajte okoli 3 minute, da postane rjavo.

3 Dodajte pivo in vse skupaj dušite nekje 8 minut, da se tekočina zreducira na polovico.

4 Dodajte paradižnikovo omako in paradižnike ter jih v posodi stisnite. Zatem dodajte še fižol, ki ste ga precedili. Vse skupaj zavrite, nato pa na zmerni temperaturi kuhajte še 10 minut. Občasno premešajte.

5 Ko chilli con carne dobi gostejšo konsistenco, je pripravljen. Nadevajte ga v posodice in mu dodajte sestavine po svoji želji (nasekljano mlado čebulo, koriander, avokado, kislo smetano, nariban sir, tortilja čips …).

 

Preberite si tudi recept za še eno zdravo kosilo z lososom.

Foto: Mike Cherim / Getty Images Plus via Getty Images