S tem trikom bo blazina za jogo ostala čista

blazina za jogo

Gre za odličen trik za vzdrževanje čistoče blazine za jogo. Je zelo preprost, kljub temu pa se verjetno niste nikoli spomnili nanj. Poglejmo, kako bo blazina za jogo (po novem) ostala čista.

Vseeno, ali ste začetnica pri izvajanju joge ali se že dalj časa aktivno ukvarjate z njo, zagotovo imate svojo blazino za jogo, ki je osnovni rekvizit te vadbe. Pri izbiri blazine za jogo je potrebno paziti na material in na teksturo ter tudi na mehkobo. Od vsega tega pa je odvisno tudi vzdrževanje blazine.

jogo

Odličen trik

Erin Motz, vaditeljica joge, je na svojem Instagram profilu @badyogiofficial, kjer ima več kot 75.000 sledilcev, delila nasvet, kako na bolj ‘čist’ način zviti blazino za jogo. Erin je v svojem videu najprej razložila, da s klasičnim načinom zvijanja blazine za jogo – iz ene strani na drugo – prenesete umazanijo iz tal direktno na zgornji del blazine. To pomeni, da boste to umazanijo med vadbo zagotovo prijeli z rokami, morda se boste nanjo naslonili tudi z obrazom.

Zato nam je predlagala drugačno metodo: blazino najprej preložite na pol (kot papir), nato pa jo tako kot vedno zvijte in pritrdite z elastiko. Na ta način se stran blazine, ki se je dotikala tal, ne bo nato dotikala zgornje strani blazine. Pri tem pa je potrebno vedeti, da morate blazino še vedno očistiti, saj kljub tej metodi lahko pride nekaj umazanije tudi na zgornjo stran blazine. Poleg tega se med vadbo potimo in jo že sami umažemo. Pomembno je torej, da blazino dobro in redno vzdržujemo. Če je ne morete vedno oprati z vodo, uporabite antibakterijske vlažilne robčke ali pršila za dezinfekcijo.

 

Na vse to morate biti pozorni pri vadbi doma, da bo zares učinkovita

Foto: jacoblund / Getty Images Plus via Getty Images