Superživila za vaše intimno zdravje

Superživila

Ta superživila lajšajo simptome predmenstrualnega sindroma, spodbujajo spolni nagon (libido) in na splošno pozitivno vplivajo na spolno življenje. Svoji hrani dodajte malo čarobne ljubezni …

Magnezij

Ta mineral sprošča mišice in preprečuje pojav krčev. Poleg tega uravnava raven hormona inzulina, kar pozitivno deluje proti nastanku sindroma policističnih jajčnikov. Dnevno vnesite v telo približno 320 mg magnezija, najbolje v obliki mandljev, lanenega semena in stročnic.

Vitamin D

Nizka raven tega vitamina vpliva na glivične okužbe, vnetja urinarnega trakta in bakterijske vaginoze. Vitamin D spodbuja namreč nastanek antimikrobnih proteinov katelicidinov. Zdravniki integrativne medicine priporočajo tudi do 2.000 IU tega vitamina dnevno (uradno priporočeni dnevni odmerek je 400 IU), in sicer v obliki dodatkov ali s hrano, kot so losos in mlečni izdelki, obogateni z vitaminom D. Posvetujte se z izbranim zdravnikom glede količine, ki bi jo morali vnašati glede na vaše zdravstveno stanje.

Zlata maca

Ta adaptogena rastlina, ki vsebuje kalcij, magnezij in vitamin C, kateri učinkovito uravnavajo stres (ko so v neravnovesju, uničujejo libido), je dostopna v obliki prahu. Kako vnesti ta naravni dodatek v telo? Dodajte žličko zlate mace v jutranji smuti ali žitni misli.

Vlaknine

Ko govorimo o vlakninah, je prva misel zdravje prebavnega trakta. Vendar to makroživilo pomaga odstranjevati povečan estrogen iz organizma, kar zmanjšuje simtome predmenstrualnega sindroma, preprečuje pa tudi pojav miomov na maternici. Če vaši prehrani primanjkuje vlaknin, začnite s količino ½ skodelice narezane zelene listnate ali glavnate zelenjave in postopoma povečajte na dve skodelici na dan. S postopnim povečevanjem boste preprečili pojav napihnjenosti, do katere pride, če vaš prebavni sistem ni navajen na večje količine surove zelenjave.

Rak jajčnikov: Kaj moramo vedeti o tem tihem ubijalcu?

Foto: Sveta_zarzamora / Getty Images Plus via Getty Images