Ta smuti bi naj bil najboljši za topljenje maščob na predelu trebuha

topljenje maščob na predelu trebuha

Dietetiki pravijo, da ta recept za smuti vsebuje sestavine, ki pospešujejo topljenje maščob na predelu trebuha.

Če si želite zmanjšati maščobo, ki se vam nabira na trebuhu, za to pravzaprav ne obstaja nobena dieta, ki bi bila usmerjena direktno na to maščobo. Kljub temu pa lahko prehrana naredi veliko razliko pri zmanjševanju teže in maščobe na predelu trebuha. Gre za to, da se višek kalorij in sladkorjev kopiči ravno v tem maščobnem tkivu na trebuhu. Da bi se temu izognili ali to zmanjšali, vam bodo pri tem pomagali smutiji, ki bodo vzdrževali zdravo raven sladkorja v krvi ter vas nasitili.

Smuti, ki ga kupite v trgovini, lahko ima v eni porciji več kot 1000 kalorij. Zato je zelo pomembno, da si ga pripravite sami, saj boste tako točno vedeli, kaj ste dali vanj. Za vas imamo slasten recept za kakavov smuti z arašidovim maslom, ki je popoln primer tega, da so lahko tudi okusne stvari zdrave. Ta smuti vsebuje okoli 350 kalorij, 20 g proteinov in 3 g vlaknin ter zdrave bakterije.

Arašidovo maslo pomaga pri zmanjševanju lakote in lahko prepreči poskoke glukoze v krvi, kar je še posebej pomembno, če je vaš cilj zmanjšanje maščobe na predelu trebuha.

Smuti iz kakava in arašidovega masla

Sestavine:

  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 skodelica kefirja (ali grškega jogurta)
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlica stevije
  • 1 skodelica ledu

Priprava: Vse sestavine zmiksajte v mešalniku in takoj spijte.

 

Najboljše sestavine za smuti, ki glede na znanstvene raziskave upočasnjujejo staranje

Foto: vladimir soldatov / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr