S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Za ta viralni TikTok trend ste zagotovo že slišali v zadnjem mesecu, če pa še niste, potem je pred vami slavni in zares preprost recept za testenine s feta sirom …
Nekaj povsem preprostega. Cel kos feta sira položite na višji pekač, okoli njega pa potresite češnjeve paradižnike. Solite, poprajte, dodajte posušeni origano in česen (lahko tudi v prahu) ter vse skupaj dobro pokapljajte z olivnim oljem. Paradižnike dobro premešajte, da se sestavine lepo razporedijo po njih. In to je vsa umetnost – pekač lahko daste v segreto pečico na 200 stopinj Celzija, peče pa se naj okoli 30 minut. Kako boste vedeli, kdaj je pečeno? Ko bodo paradižniki dobili zapečeno skorjico in ko bo feta povsem mehka.
Ko se feta in paradižniki pečejo, izberite testenine in jih skuhajte po navodilih proizvajalca. Nato jih odcedite in počakajte, da se jed v pečici speče. Ko je pečena, z vilico pretlačite paradižnike in feta sir te vse skupaj dobro premešajte, da dobite gosto omako. Nato pa v pekač dodajte še kuhane testenine ter vse skupaj lepo premešajte. Na koncu jih posujte še s svežo baziliko, ki ste jo nasekljali. Če želite, lahko dodate tudi parmezan.
Tukaj si poglejte, kako pripraviti to jed:
@recipes Feta is FAMOUS?? @everything_delish #fetapasta #fetacheese #fetarecipe #pastarecipe #easyrecipe #easycooking #stepbystep #winterfood #foodietok
Povsem enako pa lahko naredite tudi na štedilniku in še hitreje bo. Potrebujete ponev, v katero daste češnjeve paradižnike, olivno olje in feta sir. Vse skupaj pustite 10 minut na srednji temperaturi, da rahlo vre. V vmesnem času skuhate testenine. Nato v ponev dodate česen, origano, sol in poper ter premešate. Ko nastane omaka, vanjo vsujte še testenine in jed je pripravljena. Seveda lahko namesto feta sira dodate kateri drugi sir, npr. kozji sir, rikoto ali celo vegansko mocarelo. Pa dober tek!
Foto: helloyummy.co