Zakaj letošnji januar ne rabite iti na dieto?

dieto

ti Vsako leto si mnogi zaobljubijo, da bodo shujšali, si zastavijo dieto in s tem pričnejo takoj januarja. Naj bo letos nekoliko drugače. Raje se sprejmite takšne kot ste in verjemite vase. Kako to storiti, preberite v nadaljevanju …

Je prvi ponedeljek januarja in prazniki, med katerimi smo ogromno pojedli, so že za nami. In katera beseda se v januarju najpogosteje pojavlja? Dieta. Marsikdo je o tem govoril že med prazniki: ‘Takoj po praznikih pričnem z dieto’, ‘En teden bom jedel samo solato’, ‘Moram pričeti telovaditi’ … Vsem znano, kajne?

In kaj pri tem sploh ne bo pomagalo? Opazili boste, kako bodo v januarju na višku marketinške poteze raznih fitnes centrov, wellness influencerjev, osebnih trenerjev ipd. A kaj, če obstaja drugačen način? Kaj če bi si letos dovolili, da ostanemo takšni, kot smo. In bi se raje naučili, kako s svojim telesom ter hrano obdržati zdrav, funkcionalen in vesel odnos? Pomembno je, da se sprejmete takšne, kot ste in verjamete vase ter poskrbite zase.

Najprej se morate otresti krivde in sramu, nato pa se naučiti intuitivnega prehranjevanja. Ta vrsta prehranjevanja namreč vključuje poslušanje svojega telesa. Pravzaprav gre za to, da skrbite za svoje fizično, psihično in čustveno zdravje. To pa pomeni, da pri tem ne gre za omejevanje ali za izločanje določene hrane, prav tako ni nobenih prehranjevalnih načrtov. Gre za povsem naravno prehranjevanje, ko z ničemer ne pretiravamo.

 

 

Smuti skleda je odlična izbira za dober začetek dneva

Foto: Deagreez / Getty Images Plus via Getty Images