Ženstvenost: s katerimi metodami jo prebuditi

ženstvenost

Bluza z odkrito ramo, diskreten dekolte, visoke pete, kratka svilena obleka, ki premami k dotiku in se v njej počutite ženstveno … A kaj narediti, ko te stvari ne pomagajo več? Potem je čas, da razmislite o drugih metodah. S katerimi tehnikami lahko prebudite svojo seksapilnost, ženstvenost in postanete bolj privlačni sebi in drugim?

ZAPELJIVOST PLESA OB DROGU

Vaditeljica in vadeče so si enotne, da ples ob drogu osvobaja zadržke in notranjo disciplino ter nas vrača k naši naravni, nežni notranji moči. Ta rekreacija ni striptiz (kot zmotno mnogi mislijo!), ampak je njen cilj povezovanje z lastno senzualnostjo, ženstvenostjo. Smisel teh vaj je, da se kar se da upočasnimo, umirimo in da vso pozornost usmerimo na tisto, kar se dogaja znotraj nas. Zato v telovadnici ni ogledal, vadi se ob zastrti svetlobi ter močni glasbi, a bistvo je, da se prebudi skrita ženstvenost, torej seksapilnost. Ženske se za ples ob drogu odločajo v želji, da izgubijo kakšen odvečni kilogram, a kmalu ugotovijo, da so zares privlačne takšne, kot so. To je tudi namen tega plesa – sprejeti svoje telo, ženstvenost  in se počutiti zadovoljno ter poželjivo v lastni koži.

VIBRACIJE GONG KOPELI

Zvočna potovanja nekateri imenujejo tudi zvočne kopeli. Zvočne kopeli poleg ostalih blagodejnih učinkov ugodno vplivajo tudi na prebujanje spolnosti. Gong terapija ali terapija z zvokom je znana že od nekdaj. Zvok spodbuja harmonijo – kot da se z gongom odpirajo druge dimenzije in občutki, ki jih nosimo v sebi, skrivnosti življenja, vesolja in stvaritev. Gong ima to sposobnost, da osvobodi zaspale potenciale v nas, spomni na ogromno moč in prebudi duhovne potenciale. Vibracije gonga lahko sprožijo globoke občutke in vtise, a nas hkrati hitro pripeljejo do stanja miru in sprostitve. Ritmične zvočne vibracije, ki jih ustvarjajo različne sklede ali gongi, se prenašajo v telo in so neke vrste masaža. Med zvočno masažo se ustvarja vzdušje varnosti, v katerem se je mogoče sprostiti – se osvoboditi stresa, tesnobe, skrbi, sumov in drugih občutkov, ki negativno vplivajo na naše zdravje. S tem bo prebujena tudi naša ženstvenost.

MOČ BACHOVIH KAPLJIC

Številni strokovnjaki opozarjajo na vlogo Bachovih kapljic pri krepitvi seksualnosti. Bachove kapljice so cvetne esence, ki s svojimi vibracijami energijsko vplivajo na čustvena in duševna stanja, ki so v neskladju in so torej odgovorna za nezadovoljstvo nad katerimkoli vidikom življenja. Sistem vsebuje 38 cvetnih esenc, ki lahko delujejo na vsa stanja v neravnotežju, katera terapevt prepozna tekom pogovora in na osnovi katerega predpiše individualno kombinacijo kapljic. Ne glede na vzrok – ali je do pomanjkanja libida prišlo zaradi psihične ali fizične utrujenosti, obsesivne potrebe po nadzoru, nezmožnosti, da se sprostimo, sramežljivosti, pomanjkanja samozavesti ali dvomov pri naši seksualni privlačnosti, lahko z uporabo Bachovih kapljic znova vzpostavimo porušeno ravnotežje. Kapljice so odlična podpora pri vseh življenjskih izzivih ter tudi pri izražanju naše spolnosti.

DOTIK REIKIJA POVEČA ŽENSTVENOST

Učitelji tibetanstskega reikija poudarjajo, da je treba osvoboditi svojo spolnost, saj je v naši naravi in ni promiskuitetna, ampak ima svoj slog. Izvajanje reikija pomlajuje, pacienti postanejo privlačnejši. Načelo je preprosto – spolnost se pri ljudeh nahaja v prvih dveh čakrah. Prva se nahaja na spodnjem delu trupa, pri spolnih organih, druga pa tri prste pod popkom. Prva in druga čakra sta odgovorni za sposobnost razmnoževanja, za osebno spolnost in kako sebe doživljamo kot privlačne. Imejte v mislih, da obstaja razlika med zapeljivo in privlačno osebo. Zapeljiva oseba se globoko v sebi pogosto počuti negotovo, zato se trudi, da dobi priznanje, medtem ko privlačna oseba spoštuje sebe kot osebo, ki ljubi in neguje svoje telo, svojo spolnost pa doživlja kot povsem naravno stvar. Reiki že na sami terapiji odstrani blokade vseh čaker, vključno s spodnjima dvema. Ljudje imajo mnogo več elana, prebudi se njihova senzualnost, privlačnost, notranja lepota in njihova posebnost.

PREBUJANJE KARIZME

Glede na to, da se telo obnavlja v sedmih različnih korakih – limfa, kri, mišice, maščobno tkivo, kostno tkivo, kostni mozeg in živčne celice, je pri tej tehniki največkrat poudarek na sedmi stopnji, ki je bistvo našega telesa, jajčne celice in spermiji. Ljudje s spolnimi odnosi in orgazmi praznijo svoje bistvo. Glavni namen orgazma je predvsem napoved morebitnega spočetja novega življenja. Če pa to ni cilj ter je le uživanje v orgazmu kot vrhuncu seksa, lahko pride do pretiranega fizičnega in energijskega praznjenja. Bistvo ‘prebujanja karizme’ je, da se ljubimo in uživamo – v svoji in partnerjevi – spolnosti, neposredno pred orgazmom zaustavimo spolno dejanje in to energijo, ki je naložena v preponah, razpršimo po celem telesu. V tem primeru orgazmično stanje prevzame celo telo in traja v manj intenzivni obliki tudi do pol ure. Po takem odnosu smo popolnoma napolnjeni z energijo, smo spočiti, razpoloženi in prečiščeni.

Foto: Gulliver/Getty Images